Křižovatkou u Bristolu řidiči projedou lépe

9. 4. 2011 | 15:00

Olomouc – Semafory na třech frekventovaných křižovatkách v Olomouci letos nechají radní upravit. Jsou buď zastaralé, nebo špatně fungují. Řidiči tak už v létě lépe projedou světelnou signalizací u Bristolu, která pamatuje ještě dobu hlubokého socialismu, a dvěma křižovatkami při výjezdu z města směrem na Šternberk.

Přesluhující semafory na křižovatce u Bristolu se dočkají nového programovacího systému. Měnit se bude o letošních prázdninách. Jde o nejstarší fungující světelnou signalizaci v celém městě. „Moderní typ semaforů je zde potřeba. Je to frekventovaná křižovatka a stávající zařízení je takřka technickým unikátem. Systém semaforů je desítky let starý. Náhradní díly, které se v současnosti velmi špatně shánějí, totiž pocházejí ještě z dob socialismu. Zařízení je také mnohem poruchovější než moderní systémy,“ přiblížil náměstek primátora Ivo Vlach.

Křižovatku chtějí radní upravit tak, aby i po vybudování plánovaných protipovodňových opatření vyhovovala frekventované dopravě. Má zde totiž v budoucnu vzniknout nová křižovatka u ruského kostela. Systémy světelné signalizace proto budou navržené tak, aby spolu komunikovaly.

Oprava čeká i špatně fungující signalizaci na křižovatce v Chválkovické ulici u místního supermarketu. „Společně upravíme také semafory na křižovatce ulic U Podjezdu a Pavlovická. Zlepšíme tak průjezdnost celého úseku, doprava zde bude plynulejší a nebudou se tvořit fronty. Do obnovy semaforů chceme investovat dva miliony korun,“ dodal Vlach.

 

 

Olomoucký deník | 9.4.2011 | rubrika: Olomoucko | strana: 2 | autor: (luc)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme