Karel Schwarzenberg navštívil Olomoucký kraj

2. 4. 2010 | 12:00

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg navštívil ve čtvrtek 1. dubna Olomoucký kraj. Jeho program začal v 11 hod. přednáškou na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci na téma „Zahraniční politika a regionální rozvoj na prahu 21. století očima Karla Schwarzenberga", kterou moderoval prof. Bořivoj Šarapatka. Poté proběhlo v Hanácké hospodě v centru Olomouce setkání s novináři, kandidáty TOP 09 za Olomoucký kraj do PS PČR a členy regionální organizace TOP 09 Olomouc. Při této příležitosti byl předán finanční dar 20 000,- Kč řediteli Arcidiecézní charity Olomouc panu Václavu Keprtovi. Šlo o výtěžek z dražby dýmky, kterou věnoval předseda Karel Schwarzenberg. Dýmka byla vydražena na 1. REPREZENTAČNÍM PLESE TOP 09 v OLOMOUCKÉM KRAJI. „Výtěžek z dražby bude věnována lidem postiženým katastrofou na Haiti", uvedla při Jitka Chalánková, která je lídrem TOP 09 ve volbách do poslanecké sněmovny v Olomouckém kraji.

Po obědě odjel pan Schwarzenberg do Šumperka, kde byl přivítán na radnici starostou Šumperka Zdeňkem Brožem, senátorem Adolfem Jílkem a kandidátem TOP 09 Ivo Vykydalem. Mezitím se již sál v Galerii Klubu v centru Šumperka plnil zájemci o setkání s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a senátorem Adolfem Jílkem. Celá debata trvala takřka dvě hodiny a všichni přítomní se zájmem vnímali názory a myšlenky hostů.

Pak už cesta směřovala na sever Moravy, do České Vsi u Jeseníku. Tam se Karel Schwarzenberg zúčastnil večerní mše a následovalo setkání s občany v Hotelu Zlatý Chlum v České Vsi. Lidé si mohli popovídat a dát si pivo jak s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem, tak i se senátorem Adolfem Jílkem či lídryní TOP 09 Jitkou Chalánkovou.

 

Kateřina Šišková
krajská kancelář TOP 09

 

V Olomouci dne 2. dubna 2010

 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme