Jeseník postaví novou hasičárnu.

26. 10. 2021

Novou hasičskou zbrojnici pro Sbor a jednotku dobrovolných hasičů za 22 milionů korun postaví v Jeseníku. Město se tím zabývá od roku 2017, kdy si nechalo zpracovat projektovou dokumentaci. Teď na významnou část této investice získalo dotační prostředky. Dobrovolní hasiči by v nové moderní budově měli sídlit od příštího roku.
Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Jeseník má nezastupitelnou úlohu v požární ochraně. Nejenže se účastní výjezdů po boku profesionálů, navíc v době, kdy profesionální hasiči jsou na výjezdu, drží pohotovost. Je tedy nutné, abychom jim poskytli patřičné zázemí,“ uvedla jesenická starostka Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).
Stávající plechová hala v areálu budov v Tovární ulici je ve zcela nevyhovujícím stavu. Nová moderní budova, jejíž výstavba se plánuje v lokalitě Zóny za Podjezdem, bude splňovat současné požadavky na výkon služby jednotky požární ochrany.
V neposlední řadě je benefi -tem i snížení provozních nákladů, kterými jsou v současné době opravy a údržba stávajícího objektu zbrojnice nebo spotřeba energií. Výstavba nové budovy bude dotačně podpořena.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme