Jeseník má po dlouhých letech konečně neurologii s celotýdenním provozem

Jeseník – Obyvatelé jesenického okresu nemusí po letech za ambulantní neurologickou péčí dojíždět do Šumperku či Krnova. V Jeseníku začala fungovat nová neurologická ambulance s celotýdenním provozem.

23. 1. 2024

Ambulanci otevřela místní nemocnice. V provozu je od pondělí do pátku. Na vyšetření je možné se objednat mezi sedmou a desátou hodinou ranní na telefonním čísle 584 458 322 na základě doporučení od praktického lékaře. Ambulance se nachází v přízemí v budově Medicentra v pavilonu D Nemocnice AGEL Jeseník.

Provoz ambulance zajišťuje lékařka Kateřina Pitrochová se sestrou Miroslavou Šilcovou. Kateřina Pitrochová je zkušenou neuroložkou s letitou klinickou praxí. Dříve pracovala jako neurolog ve Vojenské nemocnici Brno, kde působila devět let na lůžkovém neurologickém oddělení, na JIP a ambulancích neurologie.

„Jedná se o všeobecnou neurologickou ambulanci určenou pouze pro dospělé pacienty,“ uvedla lékařka.

Neurolog na Jesenicku chyběl dlouhodobě. Lékařka tohoto oboru totiž v celém okrese působila jediný den v týdnu. Město Jeseník proto loni v létě rozhodlo o prodeji bývalé kotelny Husova za symbolickou cenu firmě Slovmed se závazkem, aby zde společnost do několika let vybudovala neurologické zdravotnické zařízení. „Spousta lidí si raději vezme prášek a bolest neřeší. Když se dostane k lékaři, může být pozdě. I z toho důvodu jsme do uzavření smlouvy se společností Slovmed šli,“ okomentovala tehdy krok města starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

zdroj: Šumperský a Jesenický deník - Extra

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme