Jeseník bude mít multifunkční hřiště s ledovou plochou

3. 8. 2021
V Jeseníku je na spadnutí výstavba multifunkčního hřiště s ledovou plochou.
Radní Jeseníku potvrdili dodavatele nového hřiště s kluzištěm. Jediným uchazečem byla firma H+H Technika z Rousínova. Hřiště má za 22,8 milionu korun vybudovat do letošní zimy. Nahradí tak mimo jiné dosluhující kluziště v lázních.
„Hřiště má zimní a letní provoz. Zimní bude zajišťovat systém chlazení, agregát umožní plochu uchladit až do plus patnácti stupňů. Na chladicí systém se položí multifunkční povrch, na kterém je možno v létě hrát různé sporty. Své si tam najdou basketbalisté, florbalisté, in-line hokejisté. Sportoviště bude osvětlené i pro večerní sportování,“ popsal vedoucí Odboru investic a majetku Městského úřadu Jeseník Jiří Uher.
Na stavbu hřiště přispěje milionem korun Olomoucký kraj.
„Žádali jsme o dotaci agenturu pro sport. Moc šancí tomu ale nedáváme. Slíbili jsme, že bruslit se bude, takže pokud dotace nevyjde, máme vyčleněné peníze vlastní, řekla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.
Impulzem pro vybudování nového sportoviště byl špatný technický stav lázeňského kluziště, vysoké náklady na jeho provoz, ale i nefunkční rolba.
„Umístění multifunkčního hřiště s ledovou plochou doplňuje další sportoviště v této části města, kde je městská sportovní hala, fotbalová hřiště a městské koupaliště s wellness. Navíc je dobře dostupné, v blízkosti je parkoviště i cyklostezka,“ uvedl místostarosta Jeseníku Václav Urban.
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme