Hokejová brankářka navštívila šternberskou radnici

Hokejová brankářka Blanka Škodová navštívila šternberskou radnici

10. 8. 2023

V pátek 4. srpna starosta města Stanislav Orság přivítal na radnici mladou úspěšnou hokejovou brankářku Blanku Škodovou, rodačku ze Šternberka, která nyní žije více než šest let v zahraničí. Dosud hrála v Minnesotě, jejím novým působištěm bude Finsko.

Blanka Škodová byla velkou oporou české hokejové reprezentace žen na letošním mistrovství světa v Kanadě, kdy české hokejistky po výhře 3:2 nad Švýcarkami podruhé za sebou slavily světový bronz (2022 a 2023).

Blanka Škodová hrála dosud za Minnesota Duluth v NCAA Division I a je členkou české ženské hokejové reprezentace. Nově bude svou sportovní kariéru rozvíjet v Helsinkách.

Jako juniorka české reprezentace do 18 let se zúčastnila Mistrovství světa IIHF žen 2015, na kterém byla trenéry vybrána mezi tři nejlepší hráčky českého týmu.

Blanku Škodovou doprovodil na radnici tatínek Petr. Společně se starostou Stanislavem Orságem a místostarosty Jiřím Krausem a Leo Czabem diskutovali o rozdílech v přístupu k ženskému hokeji u nás i v zahraničí, o tréninkové přípravě i o dalším směřování v hokejové kariéře.

Přejeme Blance Škodové mnoho úspěchů ve sportu i v osobním životě!

Zdroj:Sternberk.eu

Štítky
Osobnosti: Leo Czabe
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme