Heger se nesloží a vydrží, věří psycholog. Julínek trpí dodnes

Podpora poslankyně Jitky Chalánkové ministru Leoši Hegerovi

7. 2. 2011 | 10:00

Od prvních chvil ve funkci ministra zdravotnictví se Leoš Heger těšil u veřejnosti pověsti slušného člověka. Možná proto ani nepřekvapí, že se opakovaně ozval proti vulgaritám, jimž je vystaven na Facebooku. Podle psychologa Hubálka to však neznamená, že by se šéf resortu s extrémním tlakem nedokázal vypořádat.

 

Od svého nástupu do funkce ministra zdravotnictví byl Leoš Heger vnímán jako mírný a možná i poddajný člověk. Zpočátku o něm dokonce i opozice hovořila jako o jediném slušném členovi vlády. Pověst muže, na němž by se dalo dříví štípat, však v posledních týdnech Heger vyvrátil tím, jak vedl jednání s Lékařským odborovým klubem a Českou lékařskou komorou.

 

Po poslední společné schůzce, která její aktéry ani o píď nepřiblížila dohodě o ukončení protestní akce Děkujeme, odcházíme, si ministr zdravotnictví znovu veřejně posteskl, jakým vulgaritám je v souvislosti s ní vystaven, především na Facebooku akce Děkujeme, odcházíme a jiných diskusních fórech.

 

„Pan Heger je velice citlivý a super slušný člověk. Sedávám blízko něj na předsednictvu TOP 09 a poznal jsem, že na to hulvátství v politice vůbec není zvyklý," říká pro ParlamentníListy.cz místopředseda poslaneckého klubu František Laudát.

 

Stranický kolega ministra lituje

 

„Mně je pana ministra Hegera líto, nezřízeně mu fandím. Ti, co tak sprostě píšou, tvoří kategorii lidí, co překročili Rubikon. Chápu, že v afektu člověku vulgarita z pusy vyletí, ale sednout si k počítači a psát sprosté urážky a k tomu pak jako další krok to napsané ještě odeslat, na to musí být opravdu silný žaludek," pozastavuje se Laudát nad počínáním některých povětšinou anonymních kritiků.

 

„Jsem přesvědčena, že pan Heger ty útoky ustojí, protože ví, co chce. Je pravda, že politici musejí s kritikou, i drsnou, počítat, ale jsou to taky jen lidi. Sami čtenáři nedokážou vzít na sebe tu zodpovědnost, místo toho anonymně urážejí. To je kus odvahy postavit se před lidi a jít se svou kůží a se svým jménem na trh," přidala se pro ParlamentníListy.cz místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09 Jitka Chalánková, sama také lékařka.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme