Další petice: tentokrát kvůli parkování

6. 5. 2011 | 16:00

Přerov – S peticemi obyvatel, kteří kritizují změny dopravního značení, se v  Přerově doslova pytel. Po protestu majitelů domů v ulici Lančíkových, jimž vadí zvýšená frekvence nákladních aut v klidné čtvrti, přibyla další stížnost. V  Jaselské ulici kvůli částečnému zobousměrnění ubylo parkovacích míst.
„Nesouhlasíme s tím, aby byla naše ulice obousměrná,“ obracejí se na město obyvatelé Jaselské ulice v petici. Vadí jim hned několik věcí. „Po rozšíření chodníku v Čechově ulici došlo ke zúžení vjezdu do Jaselské. Tím jsme přišli o parkovací místo,“ uvedl jeden z iniciátorů protestu Robert Pecháček.
Přestože ve dvorním traktu budovy na rohu ulic Jaselská a Čechova přibyla místa k stání, obyvatelé nově postavených domů využívají namísto placeného parkoviště odstavné plochy v Jaselské. „Nedávno byl úpravou chodníků rozšířen vjezd do dvorního traktu i výjezd z něj a přišli jsme o dvě parkovací místa. Teď je ještě navíc část ulice obousměrná,“ stěžují si místní.

Podle vedoucího odboru dopravy přerovského magistrátu Lubomíra Štukavce ale jiná možnost značení není. „Pro nás je prioritou bezpečnost a to, aby se do dvora dostala vozidla technických služeb, která svážejí komunální odpad, a nebo hasiči. Ti se nemají šanci v úzké ulici kvůli zaparkovaným autům šanci vytočit,“ vysvětlil.
Jak potvrdil Zdeněk Daněk z oddělení stížností přerovského magistrátu, kritických ohlasů na dopravu v Přerově se od počátku roku objevilo více. „K petici za výstavbu dálnice D1 z Říkovic do Přerova teď přibyly další – od obyvatel Lančíkovy a Jaselské ulice,“ poznamenal.
Petice obyvatel Jaselské už má přes šedesát podpisů. „V současné době prověřujeme možnost parkování v  sousední Smetanově ulici, která by problém obyvatel Jaselské alespoň částečně vyřešila,“ nastínil mluvčí magistrátu Bohuslav Přidal.
Lidem z Lančíkovy ulice, kteří bojovali za změnu dopravního značení, se ale v budoucnu uleví. Radní totiž jejich námitky vzali vážně. „Majitelům domů vadilo, že kvůli změně značení projížděla přes jejich ulici vozidla zásobování do místního obchodu. Dospěli jsme k tomu, že by bylo rozumné zásobovat prodejnu z Jižní čtvrti,“ řekl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín (TOP 09).

Nové přerovsko | 6.5.2011 | rubrika: Titulní strana | strana: 1 | autor: PETRA POLÁKOVÁ – UVÍROVÁ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme