Chceme jiný vodní svět, rozhodl Jeseník po letech příprav

Jeseník odsouhlasil stavbu wellness centra. Chce ale nový projekt

15. 4. 2011 | 13:00

JESENÍK Vodní svět v Jeseníku přece jen bude. Zastupitelé odmítli stavbu za stamiliony definitivně stopnout. Rozhodli se, že se sice bude stavět, ale podle úplně nového projektu. Po čtyřech letech příprav je ohromná investice, která má podpořit turistiku na Jesenicku, znovu na začátku. A není jisté, že se ji hladce podaří dotáhnout.
„Nový projekt skrývá několik rizik. Nové výběrové řízení na projektanta znamená zdlouhavý schvalovací proces,“ upozornil zastupitel Pavel Perutka. Bude se opakovat celý postup posuzování ohledně evropské dotace.
Ekonom a zastupitel Radek Brnka nevidí oproti variantě stavby podle ořezaného původního projektu žádné plus. „Když se všechno sečte, nemusí to znamenat, že nový projekt bude výrazně levnější,“ řekl Brnka. Podle něj je možné, že příští rok stoupnou ceny stavebních prací. Město také navíc definitivně odepíše třináct milionů korun, které stál projekt a další práce na čtyřleté přípravě.
Místostarosta Petr Procházka marně obhajoval variantu výstavby podle ořezaného původního projektu. Změna kamenných dlažeb za keramické, vyřazení časomíry nebo vyhřívání sedadel a další škrty měly uspořit dvacet až pětadvacet milionů.
„Pořád si myslím, že wellness centrum by bylo atraktivnější a prodejem bytů bychom získali dost peněz na dofinancování. Respektuji ale rozhodnutí kolegů a budu dělat všechno pro to, abychom postavili vodní svět podle nového projektu,“ řekl Procházka.
Teď musí radnice připravit výběrové řízení na projektanta, které musí být co nejrychlejší. „Stačí, když se někdo odvolá a už se dostaneme do časové tísně,“ řekl Procházka. Dotace od Evropské unie totiž musí být vyúčtována nejpozději do léta 2015, jinak definitivně propadne.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme