Chalánek: Nebojíme se výzev, které stojí před námi

7. 9. 2015

První zářijovou sobotu se sjeli delegáti TOP 09 do krajského města, aby si zde zvolili nové vedení krajské organizace. Na programu byla nejen volba předsedy, místopředsedů a členů krajského výboru, ale i diskuse o přípravách na krajské volby. Účastníci sněmu také hovořili o dalším směřování strany nejen v regionu, ale i na celostátní úrovni. 

Názory svých kolegů si přijel vyslechnout 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.Do Olomouce jezdím pokaždé velice rád. Nejen proto, že je to krásné město s úžasnou historií, ale také protože vím, že je tu TOPka opravdu v dobrých rukou. Kdybych podnikal a měl bych si do své firmy vybrat krizového manažera, oslovil bych Tomáše Chalánka. Rozvážnost, taktiku a hlavně klid, se kterým je schopen řešit různé problémy, opravdu obdivuji,” říká o staronově zvoleném krajském předsedovi Kalousek. Společně s ním se sněmu zúčastnila z nejužšího vedení také místpředsedkyně Helena Langšádlová a člen předsednictva Tomáš Tesař. 


Tomáš Chalánek obhájil svou pozici už potřetí a ke svému znovuzvolení uvedl: Oceňuji, že jsme v naší organizaci schopni nazývat věci pravými jmény. Nebojíme se diskutovat a jsem rád, že jsme dosud vždy dokázali najít společnou řeč a stanovisko. Máme před sebou v příštím roce nelehké úkoly, ale s tímto týmem z nich rozhodně nemám obavy.” Místopředsedy krajské organizace byli zvoleni náměstek primátora města Olomouce Aleš Jakubec, bývalý senátor Adolf Jílek z regionu Šumperk a za Přerov podnikatel Jan Jüttner.

Důkazem toho, že krajská organizace TOP 09 v Olomouckém kraji opravdu dokáže diskutovat, je i připravovaná ideová konference na téma JE KONZERVATIVNÍ POLITIKA „IN“?, která se bude konat 19. září v Olomouci.

Součástí sněmu byly i nominace do celostátního vedení strany. Na místopředsedkyni strany byla navržena poslankyně Jitka Chalánková: Tuto nominaci vnímám jako velký závazek a nesmírně si jí vážím. Ráda bych, aby byl hlas našeho kraje slyšet na nejvyšší úrovni, ale především chci důsledně, zvláště v této nelehké době, prosazovat konzervativní ideové hodnoty, na kterých je TOP 09 postavena,“ dodala poslankyně. 

Irena Šnajdrová, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme