Aleš Jakubec (TOP 09): Zasadím se o zdravější, bezpečnější a zelenější Olomouc

Kandidát č. 1 za volební obvod 1 odpovídal na otázky internetového olomouckého portálu www.spqo.cz

20. 9. 2010 | 15:00

* komunální volby 2010 Olomouc, volební obvod číslo 1, 1. na kandidátce TOP 09

* 34 let, vysokoškolský pedagog

 

Mohl byste se, prosím, čtenářům stručně představit? Kdo jste, proč jste se rozhodl vstoupit do komunální politiky, jaké jsou vaše záliby a koníčky?

 

Mám 34 let, jsem ženatý, bezdětný. Učím na Univerzitě Palackého v Olomouci, ve městě, které jsem si zamiloval již během svých studentských let. Mimo výuky fyziologie se zabývám zátěžovým testováním, a to nejen vrcholových sportovců, ale i sportující veřejnosti či osob trpících civilizačními chorobami. Za velkou zkušenost ve svém životě považuji roční pobyt v USA, studium na Katolické Univerzitě v Belgické Lovani a stáže na univerzitách v Austrálii a Anglii.

 

Asi před rokem jsem se stal členem TOP 09. Udělat tohle rozhodnutí, vstoupit do politické strany, pro mě nebylo úplně jednoduché. Člověk už pak nemůže jen sedět a nadávat na současnou situaci, ale musí i něco dělat. Má snaha vstoupit do komunální politiky, ucházet se o přízeň voličů, je pak už jen dalším logickým krokem.

 

Pokud jde o mé zájmy, rád sportuji, poslouchám jazzovou hudbu a často mě můžete potkat v parku na procházce s naším foxteriérem Samem.

 

Proč kandidujete právě za vaši stranu?

 

Kandiduji za TOP 09. Stranu, která staví na hodnotách, které jsou mi velmi blízké – tradice, odpovědnost, prosperita. Jsem místopředsedou olomoucké regionální organizace a předsedou krajské komise TOP 09 pro vzdělání, kulturu a sport. Jelikož bydlím v centru Olomouce, jsem lídrem kandidátky ve volebním obvodu číslo 1 – Olomouc město.

 

Pokud ve volbách uspějete, co byste chtěl v Olomouci změnit nebo vylepšit?

 

Věcí, které by bylo potřeba změnit je velká řada. Jedná se o ztrátové hospodaření města a o existenci velké koalice, což při absenci silné opozice vede k přehlížení názorů obyvatel. Já osobně však chci zejména přispět ke zdravému životnímu stylu obyvatel Olomouce podporou pohybových aktivit. Dále rozvíjet mimoškolní aktivity dětí v rámci prevence kriminality, drogových závislostí a patologického hráčství.

 

Zasadím se o stromy a zeleň na Horním a Dolním náměstí a o obnovu tradičního zemědělského trhu. Olomouc je město s obrovským kulturním a historickým potenciálem, který není dostatečně využit.

Které místo máte v Olomouci nejraději?

 

Rád se procházím na romantických místech, jako je například Michalské návrší a Žerotínovo náměstí. Odtud pak však s manželkou raději jdeme do Bezručových sadů než na zničené Horní či zanedbané Dolní náměstí, kde by se hodila oddychová zóna s posezením.

 

Co byste závěrem vzkázal voličům?

 

Jen jednu věc. Pojďte k volbám. V minulých komunálních volbách byla volební účast asi jen třiatřicet procent. Prosím, přestaňme být pasivní. Člověk může spíše litovat toho, co neudělal, než toho, co udělal.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme