TOP 09 jde v Olomouci do voleb i s nezávislými kandidáty

20. 6. 2018

TOP 09 nabídne v letošních komunálních volbách v Olomouci voličům aktivní osobnosti i nové tváře.  Pod hlavičkou TOP 09 tak budou kandidovat také nezávislí kandidáti. Kandidátku povede současný náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

„Jedním z velkých problémů dnešní politiky je její roztříštěnost. Za velmi důležité proto považuji spojování sil. Spojení z nezávislými, jejichž názory jsou nám velmi blízké, je logické i přesto, že v zastupitelstvu města jsou dnes naší opozicí. Na rozdíl od jiných stran jsou ale aktivními a konstruktivními zastupiteli,“ říká lídr kandidátky a náměstek primátora Aleš Jakubec.

Dvojkou kandidátky je současná nezávislá zastupitelka a olomoucká advokátka Dominika Kovaříková, která v minulosti vedla projekt Občané pro Olomouc. „Projekt Občané pro Olomouc se nám bohužel udržet nepodařilo, účastníci této koalice, Zelení a Piráti se rozhodli jít každý svou cestou, a největší skupina nezávislých kandidátů se rozhodla pro nadcházející volby spojit s olomouckou TOP 09. Důvodem pro tuto spolupráci je zejména to, že program TOPky má k našim názorům blízko a i v končícím volebním období se TOP 09 snažila prosazovat kroky, s nimiž šli Občané pro Olomouc do voleb v roce 2014. Zejména větší míru zapojení občanů do rozhodování o dalším rozvoji města, a to ať už prostřednictvím participace na tvorbě nového Strategického plánu nebo Strategie udržitelné mobility, či na ovlivňování budoucí podoby některých veřejných prostranství,“ vysvětlila důvody spolupráce s TOP 09 Dominika Kovaříková.

„Při sestavování kandidátky pro letošní komunální volby jsme se maximálně snažili o zachování vyrovnaného poměru členů TOP 09 a kandidátů bez politické příslušnosti. Jako neméně důležité, pak vnímáme velmi významné zastoupení žen na naší kandidátce, a to i na předních příčkách, „říká místopředsedkyně Městské organizace TOP 09 Isabela Pospíšilová.

 

                                              

Irena Šnajdrová, krajská manažerka TOP 09 pro Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme