Spojenci pro Olomoucký kraj si znovu plácli na spolupráci

Na netradičním místě podepsali v Olomouci koaliční smlouvu do podzimních krajských voleb Spojenci. V prostorách Arcidiecézního muzea s výhledem na dóm sv. Václava si znovu podali ruku ke spolupráci zástupci KDU-ČSL, TOP 09, Zelených a Nestraníků. O přízeň voličů se budou ucházet na společné kandidátce jako Spojenci pro Olomoucký kraj.

18. 3. 2024

V čele koaliční kandidátky stojí současný náměstek hejtmana pro sociální věci Ivo Slavotínek (KDU-ČSL) z Velké Bystřice. „Nechme stranou, co je nejlepší pro Spojence. Pojďme si říct, co je dobré pro Olomoucký kraj, co potřebuje náš region, kterému nejvíc prospěje zdravý rozum kandidujících stran. Po letech zkušeností nyní opět dokazujeme, že jsme schopni domluvit se na společném postupu už před volbami, takže po volbách, a zejména při řízení kraje, to dokážeme také. Témat našeho volebního programu bude víc, ale určitě mezi nejdůležitější výzvy patří dostupnost ambulantní zdravotní péče, pozvednutí hospodářsky a sociálně ohrožených částí kraje, podpora rodin a rozvoj služeb pro seniory,“ říká spojenecká jednička.

Spojuje nás nejen pohled na řešení problému našeho kraje, ale například i proevropská orientace. Pokládám za důležité promítat do fungování kraje i širší souvislosti, ať už hovoříme o otázkách vzdělávání, inovací, cestovního ruchu či podnikání. Naší ambici je, abychom byli krajem pro všechny lidi, turisticky atraktivní pro své přírodní, historické a kulturní krásy, a také dobrou adresou pro moderní firmy,“ vysvětluje Zdeňka Blišťanová (TOP 09), dvojka kandidátky a současná starostka Jeseníku.

Velkým tématem Spojenců pro Olomoucký kraj je kvalita a ochrana životního prostředí, a nejen proto je hned na třetím místě kandidátky Daniel Řezníček (Zelení) z Bouzova, který je v současnosti na kraji předsedou komise pro životní prostředí. „Spolupráce má smysl. Projekt Spojenci se ukázal být jednoznačně úspěšným. Dohromady se nám daří náš kraj, po dlouhých obdobích nedbalého hospodaření a nedostatku strategických investic, pozvedávat. Jsem proto rád, že pokračování Spojenců i v dalším volebním období nebylo mezi partnery předmětem prakticky žádného váhání. Těšíme se na další kapitolu společné práce ve prospěch obyvatel našeho kraje, přičemž pro Zelené jsou nepřekvapivě stěžejními tématy kvalita životního prostředí, školství a veřejné dopravy,“ dodává spojenecká trojka na kandidátce. Za Nezávislé je nejvýše postaveným kandidátem starosta z Litovle Viktor Kohout.

Spojenci

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme