Olomoucká krajská organizace slavila úspěch na 7.celostátním sněmu TOP 09

21. 11. 2021

V sobotu 20.listopadu proběhl 7. celostátní sněm TOP 09 a naše olomoucká krajská organizace slavila úspěch. „Mám velikou radost, že naši kandidáti byli zvoleni do čtyř významných vrcholných orgánů strany a jsem přesvědčen, že svou prací přispějí k řešení problémů naší země,“ uvedl předseda olomoucké krajské TOP 09 Petr Navrátil.

Členem předsednictva se stal Radovan Auer. Šumperský patriot vede místní okrašlovací spolek. Deset let působil v různých pozicích na filmovém festivalu v Karlových Varech, jako výkonný producent je podepsán pod filmem Samotáři, pracoval také jako marketingový ředitel projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury. V současnosti je ředitelem Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha. Je členem Rady Českého literárního centra a porotcem Státní ceny za literaturu. Radovan sám dodává: "Jsem moc rád, že se mi podařilo obhájit členství v předsednictvu. Mohu tak mimo jiné dál pracovat na tom, aby se kultuře a kreativním průmyslům dostalo takové pozornosti, jakou si zaslouží."

Do výkonného výboru byla zvolena Zdeňka Blišťanová. Starostka města Jeseník, kde i posledních 30 let žije. Má dlouholeté zkušenosti z oblasti školství – působila na pozici učitelky, následně zástupkyně ředitele a ředitelky na Základní škole v České Vsi. Pod jejím vedením byla škola výborně hodnocena od žáků i rodičů. „Mým cílem je, aby ve výkonném výboru zaznívaly i hlasy z regionů. Jako starostka Jeseníku a zastupitelka Olomouckého kraje jsem přesvědčena, že dokážu přinášet jiný pohled na věc. V našem kraji patří 10 ze 13 obcí s rozšířenou působností do hospodářsky a sociálně ohrožených území. Myslím si, že je důležité, aby i tyto oblasti měly pocit, že s nimi TOP 09 počítá“, říká paní Zdeňka.

Do celostátní revizní komise byl zvolen krajský místopředseda Jan Jüttner. Otec 3 dětí a člen TOP 09 od roku 2010. V současné době působí na pozici obchodně technického ředitele tiskárny v Přerově. Sám o sobě říká: "Řeším finanční a hospodářskou stránku ve firmě, proto bych rád veškeré své znalosti a zkušenosti zúročil na své nové pozici."

Ve volbě do smírčího výboru uspěla Dominika Kovaříková. Od roku 2009 působí jako advokátka a externě přednáší základy práva životního prostředí na Přírodovědecké fakultě UP. Ochrana životního prostředí je téma, které ji zajímá už od základní školy. V minulosti pracovala na pozici právníka v ekoporadně olomoucké pobočky Hnutí DUHA a i v současné době jako advokátka zastupuje klienty, kteří se snaží chránit životní prostředí cestou práva V letech 2014 – 2018 byla členkou Zastupitelstva města Olomouce, nyní se angažuje v Komisi pro legislativu Rady Olomouckého kraje. Ke svému zvolení do smírčího výboru uvádí: „Je to orgán, který navenek sice není moc vidět, ale bez něhož by se neobešla žádná politická strana. Už z názvu je zřejmé, že by výbor měl především usmiřovat, protože společenství, ve kterém bobtnají konflikty, nemůže dobře fungovat. Já pevně věřím, že se nám v nově zvoleném smírčím výboru podaří názvu tohoto orgánu dostát a jakýmkoliv svárům a nedorozuměním budeme spíše předcházet.“

Moc všem gratulujeme a přejeme mnoho pracovních úspěchů!

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme