Naším letošním lídrem do poslanecké sněmovny je šumperský patriot Radovan Auer, číslo 5

2. 10. 2021
„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“ Václav Havel
Výkonný producent filmu Samotáři, ředitel veletrhu Svět knihy Praha, táta a šumperský patriot a zastupitel. Tím vším je Radovan Auer, lídr TOP 09 na kandidátce Spolu21 v Olomouckém kraji, který zná českou kulturu jako málokdo.
A s čím kandiduje do Sněmovny? “Chci vrátit kulturu do politiky. Ta věta má pro mne dva významy. Tím prvním je, že jsme sice maličká zemička uprostřed Evropy, ale v jedné věci jsme zaručeně světoví. Česká republika je kulturní velmocí, kultura je základem naší národní identity a současně patří k našim nejúspěšnějším vývozním artiklům. Kultura nám v minulosti otevírala dveře k jednacím stolům se světovými státníky, nemohu nezmínit samozřejmě státníka a dramatika Václava Havla. Prostě díky kultuře jsme ve světě významnější, než zemi naší velikostí obvykle přísluší.
Ve druhém významu chci vrátit kulturu společenskou a politickou. Prostě návrat běžných norem chování do jednání politiků i společnosti obecně. Prožíváme hluboký morální úpadek, kauza střídá kauzu. Nechci moc, jen dodržování pravidel. Nebát se a nekrást.”
Radovan Auer do Sněmovny nepochybně patří. Tak ho podpořte a spolu dáme kulturu dohromady!
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme