Co nejdůležitějšího čeká město Olomouc v následujícím čtyřletém volebním období?

17. 6. 2014

V příštím volebním období bychom se měli zaměřit na méně nákladné projekty a investice města. Jsou to bohužel věci, které na první pohled nejsou příliš vidět a nemusí být tak populární, ale jsou velmi důležité pro běžný život Olomoučanů.

TOP 09 se proto chce zaměřit na opravy chodníků, cest a na podporu cyklodopravy. V minulých volebních obdobích se realizovalo až příliš mnoho nákladných investic s finančním dopadem do rozpočtu pro několik dalších období. Výsledkem je pomyslný posun našeho města „dál“, ale současně už nezbylo na tyto obyčejné problémy.

Jako velmi důležitou ovšem vnímáme opravu zimního stadionu a nutnost rekonstrukce ulice 1. Máje. Také nás čeká velká akce, a to je dokončení protipovodňové ochrany ve spolupráci s Povodím Moravy. Bude se rozšiřovat koryto řeky Moravy, což je spojeno s dalšími stavbami, jako jsou například nové mosty na ulici Komenského a na Masarykově třídě.  Nutné budou také práce na dokončení tramvajové trati až ke Slavonínu, abychom dopravně zajistili lepší dostupnost pro velká sídliště na Povlu. I v tomto případě ale bude nutné najít evropské dotační tituly. Obnova rozária v Botanické zahradě, či stavba hasičské zbrojnice v Topolanech jsou už pomyslené třešničky na dortu.

Věříme, že se po volbách podaří sestavit taková koalice, která bude mít na věc stejný, nebo alespoň podobný náhled.

RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.