Cestování hromadnou dopravou bude jednodušší

24. 2. 2014

   Dvě příjemné změny čekají na ty, kteří cestují mezi Olomoucí a Hrubou Vodou nebo Litovlí. Od začátku dubna si v Hrubé Vodě koupí jízdenku na vlak a s ní pak v Olomouci přestoupí na tramvaj či autobus. Zajímavý pilotní projekt integrace Českých drah do zóny 71 Olomouc IDSOK bude znamenat jedodušší a levnější cestování.

Díky tomuto projektu budou spolupracovat České dráhy s dopravci Dopravní podnik města Olomouce, ARRIVA Morava a Auta-Busy Studený.

Integrace je krokem především ve prospěch cestujících, kteří budou moci na jeden jízdní doklad cestovat u všech zmíněných dopravců,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Vlach. Vyhodnocení projektu proběhne v lednu příštího roku a podle něj pak bude integrace dopravců pokračovat.

Dobrá zpráva přichází také pro další cestující. Už od 17. února jsou na autobusové lince 710 914 společnosti VYDOS BUS v úseku mezi Litovlí a Olomoucí nově uznávány časové jízdní doklady IDSOK. V tomto případě je možné cestovat i s jízdenkami Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) a dopravců IDSOK.

Je opravdu dobře, že se nám daří rozšiřovat využití integrovaného dopravního systému a že se do něj zapojují další dopravci. Ve výsledku je to vždy plus pro cestující veřejnost,“ říká náměstek Vlach.

Cestující musí mít zakoupenou jízdenku vždy se zónami 71 – 72 – 81 nebo další zóny v kombinaci s uvedenými. Po nástupu do vozu předloží řidiči autobusu VYDOS s časovou jízdenkou i průkaz DPMO nebo žákovský průkaz. Opatření se týká sedmidenních a měsíčních dokladů pro zóny 71, 72 a 81. Bude platit pro občanské i zlevněné jízdné, žákovské jízdné do 15 let a žákovské jízdné od 15 do 26 let. V zóně 71 se k nim přidá také Senior Pas, zlevněné jízdné pro žáky a studenty, jednodenní jízdenka a čtvrtletní jízdenka. Více informací na www.kidsok.cz.

autor: Martin Hála

zdroj: Radniční listy 2/2014

Ing. Ivo Vlach, náměstek primátora
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme