Novela zákona o pobytu cizinců

19. 3. 2014

Dnes PSP ČR projednávala ve druhém čtení Novelu zákona o pobytu cizinců. Jde o implementaci Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/ 98/ EU ze dne 13. 12. 2011 o jednotném postupu vyřizování žádostí o jednotné povolení k pobytu a práci na území členského státu pro státní příslušníky třetích zemí a o společném souboru práv pracovníků ze třetích zemí oprávněně pobývajících v některém členském státě.

Jde o povolení k práci a pracující zde odvádějí odvody z mezd. Výstupy poslanců Úsvit , Tomia Okamury, a dokonce některých vládních poslanců z klubu ANO, byly zcela irelevantní. Novela o tom vůbec není. Jde o jednotný postup!! členských států EU- a ta byla již ze strany vlády České republiky vyjednána a schválena. Pokud jde o zátěž sociálních systémů, je zcela v možnostech České republiky. A zde máme systémy subsidiární a společné, což se samozřejmě na úrovni EU respektuje.

A na okraj - nám také v nouzi okolní státy pomáhaly, např. po roce 1948,1968.

Jistě je dobré zlepšit povědomí o základech evropské civilizace, která vyrostla na kořenech křesťanství. Ale to je zcela jiná problematika, kterou bude třeba se hodně zabývat.

Vystoupení poslanců za Úsvit hodnotím jako xenofobní, rozpoutávající nenávist mezi národy a tudíž směřující k fašismu.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme