Vlach: Šantovka je hrozbou pro přitažlivost centra Olomouce

12. 3. 2018

Předseda klubu zastupitelů TOP 09 Ivo Vlach je přesvědčen o tom, že bychom si měli ochránit historické dědictví. Také obchodníci v centru podle něj už trpěli dost a nový komplex nemá dostat zelenou.

O čem budou v pondělí zastupitelé vlastně rozhodovat?
Ve vlastním programu jednání bod s názvem "Šantovka" nenajdete. Důležitý bod je zahrnut pod kapitolu Majetkoprávní záležitosti, kde se pod bodem 2.18 nachází prodej zdánlivě malého, ale důležitého pozemku, potřebného pro získání stavebního povolení Galeria Šantovka 2

Jaké jsou vaše argumenty proti stavbě Šantovky 2 a Šantovka Tower?
Důvody jsou jak věcné, tak emoční. Jedním z těch věcných je ochrana historického dědictví v podobě struktury zástavby v těsném sousedství městské památkové rezervace a překrásného panoramatu města. Současně vnímám právě tento důvod velmi silně emočně, protože cítím, že toto dědictví významně přispívá k pozitivní atmosféře v našem městě. Proto je město oceňováno jako krásné místo  k životu i žádaný cíl návštěv pro české i zahraniční turisty. Z tohoto hlediska se jeví výšková budova Šantovka Tower o něco větší hrozbou než Galerie Šantovka 2.

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/ivo-vlach-santovka-devastuje-pritazlivost-centra-olomouce-20180311.html

Štítky
Osobnosti: Ivo Vlach
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme