Nejistota roste. Co s hokejovou mládeží v Prostějově?

24. 5. 2017

Odkladem. Tak zatím skončilo rozhodování komise, která má řešit budoucnost prostějovského mládežnického hokeje.

"Ta je totiž značně nejistá: finanční situace a hlavně fungování jednoho ze dvou hokejových klubů vyvolává nesouhlas u zastupitelů napříč politickým spektrem, v důsledku však čekají na dotace oba.
„Podle mě je hlavní, aby byly kluby transparentní, zvlášť pokud jde o mládež. A to nyní mládež LHK Jestřábi Prostějov nabídnout nemůže,“ uvedl Aleš Matyášek (TOP 09), zastupitel a zároveň jeden ze členů komise.
„Odmítám ale, aby byly bity oba kluby, třeba tím, že je oddalováno poskytnutí dotace právě i tomu druhému, bezproblémovému,“ dodal Matyášek.

Situaci měla vyřešit komise už tento týden, tak se ale nestalo. Podle nynějších informací by konečné rozhodnutí, které pak členové oznámí zastupitelstvu, mělo padnout ve středu. Spolu však nyní jednají také oba hokejové kluby.
„Do konce tohoto týdne se určitě sejdeme a dáme na stůl návrhy. Jednou z možností stále je, že klub odkoupíme. A ne ukradneme, z čehož už jsme jednou byli bůhvíproč obviňováni,“ uvedl Milan Sedlo, předseda klubu konkurujícího Jestřábům, SK Prostějov 1913.

Primátorka: Netuším, jak z toho ven
Problémy, které vyústily až v hádky na zastupitelstvu, začaly loni v létě. Tehdy vznikl právě klub SK Prostějov 1913 po té, co do něj ze staršího konkurenta přešla část rodičů s dětmi i někteří trenéři.
Od té doby kluby vedou spor o led, o situaci v hokeji, rozepře dospěly až k podání podnětu na Český hokejový svaz kvůli údajnému narušování náborové akce.
Následovalo však i trestné oznámení: Podal ho prostějovský magistrát ve chvíli kdy se zjistilo, že v době žádosti o dotaci měl mít tehdejší předseda Jestřábů Michal Tomiga aktivní exekuce. Což ovšem bylo v rozporu s čestným prohlášením přikládaným k žádosti o dotaci.

Touto dobou už je otázka hokeje, jeho budoucnosti a financování, evergreenem politických jednání v Prostějově. O kompromisy mezi kluby už se třeba pokoušel náměstek primátorky Jiří Pospíšil, neuspěl však.
Sama primátorka pak přiznala, že neví, jak nynější situaci, kdy se rychle blíží datum přihlášek do soutěží, řešit.
„Netuším, jak z toho ven, jsem ze situace nešťastná,“ řekla pro Deník primátorka.

Štítky
Osobnosti: Aleš Matyášek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme