TOP 09 a Starostové: Jedeme v tom s vámi

12. 9. 2012 | 16:00

NA DEN PŘESNĚ MĚSÍC PŘED VOLBAMI ODSTARTOVALI KANDIDÁTI TOP 09 A STAROSTŮ OFICIÁLNĚ KRAJSKOU A SENÁTNÍ VOLEBNÍ KAMPAŇ. SYMBOLICKY VYRAZILI NA BICYKLECH SPOLEČNĚ NA TRASU OD RADNICE NA HORNÍM NÁMĚSTÍ V OLOMOUCI, KTEROU VEDOU JEJICH ZÁSTUPCI PO ÚSPĚŠNÝCH KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH, KE KRAJSKÉMU ÚŘADU. KRAJSKÝ ÚŘAD NENÍ MÍSTO, KTERÉMU BY SE LIDÉ MĚLI VYHÝBAT A DÍVAT SE NA NĚJ JAKO NA NEDOTKNUTELNOU SLONOVINOVOU VĚŽ. MY BUDEME NA KRAJI S LIDMI MAXIMÁLNĚ KOMUNIKOVAT, ŘÍKÁ KANDIDÁT NA HEJTMANA, POSLANEC BOŘIVOJ ŠARAPATKA.
Na tiskové konferenci představili kandidáti volební program a zcela nový styl kampaně – Obýváky 2012. Každému voliči dávají možnost osobní diskuse. Lidé si mohou pozvat lídra či kandidáty do Senátu přímo k sobě domů a debatovat s nimi o prioritách i budoucích krocích na kraji či v parlamentu.

Lídrem a kandidátem na hejtmana Olomouckého kraje je vysokoškolský profesor a poslanec Bořivoj Šarapatka. Do Senátu kandiduje lékař a primář gynekologicko-porodnického oddělení v Prostějově Aleš Nevrla (obvod č. 62 – Prostějov) a místostarostka obce Libina Jana Němečková (obvod č. 65 – Šumperk, Jeseník).

„Chceme na kraji zavést otevřené a průhledné hospodaření. Budeme dbát na maximální veřejnou kontrolu, kterou vnímáme jako nejefektivnější opatření proti korupčnímu chování,“ uvedl Bořivoj Šarapatka. Kandidáti prosadí, aby krajský úřad pod jejich vedením fungoval maximálně transparentně a dál se nezadlužoval. „TOP 09 a Starostové chtějí být otevření a vstřícní. Vytvoříme z krajského úřadu místo přívětivé pro občana, kde vyřídí vše potřebné a vždy dostane pro něj důležité informace. Chceme s lidmi často diskutovat o prioritách rozvoje kraje,“ dodal Šarapatka.

Starosta Troubek Radek Brázda, který je jako dvojka na společné kandidátce, slíbil: „Hospodaření kraje s námi bude pod veřejnou kontrolou. Ukážeme lidem, za co vydáváme krajské peníze a co plánujeme. Stejně tak budeme přísní při zadávání veřejných zakázek.“ Mezi hlavní priority TOP 09 a Starostů patří kraj bez dluhů a omezení nekoncepčních investic. „Zásadní je rozvoj celého kraje, včetně odlehlých oblastí na Jesenicku. Velkou roli v něm hraje navýšení příjmů obcí ze sdílených daní, které prosadili v parlamentu TOP 09 a Starostové. Prioritní je pro nás podpora školství a cestovního ruchu. Velký důraz dáváme na opravy krajských silnic a podporu terénních služeb pro seniory a domácí sociální péči,“ vypočítal Bořivoj Šarapatka.

Problémy regionu chtějí řešit i kandidáti do Senátu. „Nechci lidem slibovat vzdušné zámky. Mám rád konkrétní výsledky a dobře si uvědomuji, jaké pravomoci má senátor a jakou roli v našem politickém systému hraje Senát jako celek. Z pozice senátora budu iniciovat jednání na komunální i celostátní úrovni, která by mohla pomoci vyřešit problémy regionu, ať už je to zlepšení dopravní dostupnosti, protipovodňová opatření či nezaměstnanost,“ popsal kandidát do Senátu Aleš Nevrla.

Novou kontaktní kampaň – Obýváky 2012, startují politici TOP 09 a STAN právě dnes. Lidé si mohou kandidáty pozvat na návštěvu a společně s rodinou, přáteli nebo sousedy je na soukromém mítinku řádně vyzpovídat. Kandidáti chtějí debatovat o současné politice, programu nebo problémech, které je potřeba v regionu řešit a inspirovat se názory konkrétních lidí. „Nepřipravujeme žádné hlučné mítinky ani kotle guláše. Můžeme se spolu potkat osobně a v klidu, možná trochu netradičně – přímo u Vás doma. Rádi Vás přijdeme navštívit. Klidně pozvěte i své sousedy nebo přátele. Vždyť politika začíná doma,“ uvedla k obývákové kampani kandidátka na senátorku Jana Němečková.


Logo kampaň Obýváky 2012, web: http://www.top09.cz/volby/obyvaky-2012/

Weby: www.borivoj-sarapatka.cz mobil: 607 115 651
www.jananemeckova.cz mobil: 724 861 126
www.ales-nevrla.cz mobil: 728 459 011

Mgr. Kateřina Šišková
členka volebního štábu
mobil: 736 488 888
siskova@top09.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme