Tělesně postižení závodili v atletice

1. 9. 2011 | 15:00

Na olomouckém stadionu TJ Lokomotiva se o plynulém víkendu konal již 5. ročník RWE Czech Open tělesně postižených v atletice. A byl to opravdu zcela vyjímečný mítink. Účast 302 sportovců z něj totiž udělala jeden z největších na světě. Ceny vítězům předala náměstkyně primátora Eva Machová.

O čím dál větší oblíbenosti těchto závodů svědčí i to, že postižení atleti přijeli z 28 zemí celého světa. Rozdáno bylo celkem 89 sad medailí. Z domácího Atletického klubu dosáhla na zlato Eva Kacanu, která vrhla koulí 6,40 m. Rostislav Pohlman byl v hodu diskem také na první příčce za výkon 48,65m. Čeští atleti získali celkem 26 cenných kovů (5-10-11).

Vrcholem mítinku pak byly dva světové rekordy. Jamie Christiansen z Dánska vrhnul koulí 18,38m a připsal si tak na účet nový světový rekord. Druhým světovým rekordmanem se stal Stephens Nathan z Walesu. V kategorii F57 hodil diskem 41,37m. Odměnou pořadatelům za excelentní uspořádání závodů byla nabídka od světové federace IWAS na znovuuspořádání Mistrovství světa juniorů, které bylo v Olomouci v minulém roce.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme