Přerov opět podpoří víkendový provoz lékáren

1. 11. 2011 | 10:00

Devět přerovských lékáren dostane od města Přerova padesáti tisícovou dotaci na zajištění provozu lékáren o nedělích a svátcích. Přerov tímto způsobem podporuje provoz lékáren už od roku 2005, kdy rozhodnutím Krajského úřadu Olomouckého kraje byly ve městě ukončeny pohotovostní lékárenské služby.

„Jedná se jen o symbolický příspěvek, který zdaleka nepokryje provozní náklady lékáren. Pro občany Přerova je ale důležité, aby měli lékárnu k dispozici po celý týden. Proto jsme i letos schválili tento příspěvek," vysvětlil přerovský primátor Jiří Lajtoch.

Pokud by město lékárníkům na pohotovostní režim nepřispělo, provozovny v Přerově by zůstaly v neděli a o svátcích uzavřené.

„Přerované by si museli zajistit léky jinak - třeba cestovat do lékáren, které jsou v olomouckých marketech. Samozřejmě ne každý má auto, nebo je v nemoci schopný přepravit se do vzdálenějšího města," podotkl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín.

Rozpis jednotlivých pohotovostních služeb je pro občany města dostatečně zveřejňován „A to na internetových stránkách města, v  místním tisku a také v kabelové televizi," dodal primátor Jiří Lajtoch.

Dotaci budou ještě v pondělí 31. října schvalovat přerovští zastupitelé.

parlamentnilisty.cz | 1.11.2011 | Rubrika: Obce voličům | Strana: 0 | Autor: mu-prerov.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme