Olomouc: Stávky v dopravě se zúčastní i někteří zaměstnanci DPMO

11. 6. 2011 | 10:00

V souvislosti se stávkou, kterou na pondělí 13. června 2011 od 3:00 do 16:00 hodin vyhlásil Odborový svaz dopravy, se v pátek odpoledne sešel náměstek primátora města Olomouce Ivo Vlach s  vedením odborářů i Dopravního podniku města Olomouce, a.s. Jaký dopad bude mít stávka na MHD v Olomouci, zatím není jisté.

Z jednání vyplynulo, že v  tuto chvíli nelze předpovědět počet zaměstnanců DPMO, kteří se stávky zúčastní. Zástupci DPMO i odborářů však deklarovali, že se zasadí o to, aby stávka proběhla klidně a kultivovaně. Zároveň vedení města ujistili, že stávkující a nestávkující skupiny zaměstnanců DPMO se nebudou vzájemně napadat a budou respektovat svůj postoj k dané situaci.

„Přestože jsme nedospěli k  dohodě, cením si konstruktivního přístupu zástupců odborářů k jednání a věřím, že v průběhu stávky se nám podaří minimalizovat její dopad na život občanů," uvedl náměstek Vlach.

Informace o aktuálním stavu zjistí cestující ze světelných tabulí na inteligentních zastávkách a také na průběžně aktualizovaném webu dopravního podniku www.dpmo.cz. „Dopravní podnik města Olomouce dne 13. června zajistí provoz MHD v omezeném rozsahu dle skutečného počtu stávkujících řidičů. Budeme se snažit zajistit provoz na celém území zóny č. 71 IDSOK, tzn. že na daných linkách nebudeme schopni vypravit všechny spoje, a dojde tedy k  prodloužení intervalu mezi jednotlivými spoji," sdělila mluvčí DPMO Magdaléna Kopřivová.

„Situaci samozřejmě neustále monitorujeme, abychom se v  případě jakéhokoliv nepředvídaného vývoje mohli sejít i během víkendu a nastalý stav řešit. Naším cílem je zejména minimalizace dopadů stávky a co nejlepší informovanost občanů v době jejího průběhu," řekl primátor města Olomouce Martin Novotný.