Kandidáti TOP 09 pro volby 2020 do zastupitelstva MS kraje.

Kompletní kandidátka je zveřejněna na koaličním webu: www.modryplan.cz/kandidatka. 

Kandidátka pro volby: 2020 zastupitelstva krajů

Kraj: Moravskoslezský
Volební strana: Občanská demokratická strana s podporou TOP 09 (koalice ODS a TOP 09)

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl. Navrhovatel
4. Mgr. Monika Klapková

Mgr. Monika Klapková

53 let

ředitelka školy

Opava, TOP 09

Ředitelka gymnázia Monika Klapková, která je lídryní TOP 09 v Moravskoslezském kraji, je od roku 2018 zastupitelkou Opavy, kde působí také v komisi pro občanské obřady. Je absolventkou Mendelova gymnázia v Opavě, které nyní vede, a Pedagogické fakulty Ostravské univerzity obor matematika - fyzika. Předsedá sdružení G.H.O.St.,z.s. (Gymnasium Helps Our Students), které pomáhá sociálně znevýhodněným studentům. Kromě své práce, která je jí koníčkem, tráví volný čas nejraději četbou, cestováním a turistikou.

Motto: 

„POLITIKA JE SLUŽBA, NIKOLIV BOJ O MOC“

53 ředitelka školy Opava TOP 09 TOP 09
11. doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D. 49 vysokoškolský pedagog Havířov bezpp TOP 09
18. Mgr. Herbert Pavera

Mgr. Herbert Pavera

62 let

starosta, senátor

Bolatice, TOP 09

Starosta Bolatic, předseda Sdružení obcí Hlučínska a senátor na Opavsku, Herbert Pavera, je původní profesí učitel matematiky. Čtyři roky vykonával povolání třídního učitele na ZŠ v Opavě – Kylešovicích, poté byl tři roky zástupcem ředitele a šest let školu vedl z pozice ředitele. Posledních 20 let působí jako starosta obce Bolatice, předseda Sdružení obcí Hlučínska a v roce 2018 byl zvolen senátorem na Opavsku. Veškerý volný čas věnuje především rodině, fotbalovému tréninku nebo tréninku Bolatických bobrů. 

https://www.herbertpavera.cz/

62 starosta, senátor Bolatice TOP 09 TOP 09
24. Ing. Jan Koloničný, Ph.D.

Ing. Jan Koloničný, Ph.D.

46 let

místostarosta, akademický pracovník

Metylovice, TOP 09

Posledních 6 let je zastupitelem, od r. 2018 místostarosta a vede stavební a kulturní výbor. Zároveň působí jako akademický pracovník na VŠB – Technické univerzitě Ostrava, Výzkumném energetickém centru. Odborně se zaměřuje na využívání energií, energetickou bezpečnost a resilienci, zkoušení energetických zařízení, zajišťuje systém kvality ve zkušební laboratoři a navazující autorizace a notifikace. Odpovídá za řízení a administraci domácích a zahraničních projektů, organizuje konference.  Externě spolupracuje v oblasti hodnocení dotačních projektů s MŠMT a TAČR. Je členem Klubu starostů TOP 09. Volný čas věnuje rodině, cestování, horám, kolu, potápění a motorismu.

46 místostarosta, akademický pracovník Metylovice TOP 09 TOP 09
30. Mgr. René Brinda

Mgr. René Brinda

54 let

učitel

Příbor, TOP 09

René Brinda je vzděláním pedagog a profesí učitel. Praxi na SŠ a ZŠ občas střídá realizací vzdělávacích projektů, v případě nutnosti si hlavu čistí v kamenické a truhlářské dílně. Jeho celoživotním koníčkem je rétorická argumentace a její rozvoj u mládeže. Čtenářskou vášeň kompenzuje sportem a amatérským provozováním hudby, případně obráceně. Je členem finančního výboru ZM Příbora.

54 učitel Příbor TOP 09 TOP 09
36. Mgr. Petr Psotka

Mgr. Petr Psotka

42 let

advokát

Ostrava, TOP 09

Petr Psotka je vzděláním právník a profesí advokát s praxí zaměřenou na obchodní a občanské právo. Díky práci pro obce a jimi vlastněné společnosti, zná úskalí správy veřejného majetku z praxe. Ke vstupu do politiky ho motivoval nesouhlas se situací, kdy vládní strany a jejich regionální odnože získávají voliče pomocí laciného populismu a okázalého porušování pravidel, namísto zkušenostmi, schopnostmi a výsledky. Petr žije se svou rodinou v Petřkovicích. Od kancelářské práce se nejlépe odreaguje při sportu, nejradši na horách.

42 advokát Ostrava TOP 09 TOP 09
42. Slavomír Bača

Slavomír Bača

47 let

agronom

Palkovice, TOP 09

Slavomír Bača se narodil v Palkovicích, kde žije se svou manželkou a dvěma dětmi. Profesně se plně věnuje soukromému hospodaření hlavně na rodinné farmě ve své rodné obci, kde je zároveň členem zastupitelstva. 

Náš kraj, stejně jako celá země, bude muset v nadcházejících letech účinně a efektivně řešit problémy způsobené pandemií nového coronaviru. A také proto, že dodnes ještě není vyřešena řada problémů z minulých let, bude potřeba, aby se krajskými zastupiteli stali lidé zkušení a pracovití, kteří se ve svých profesích či podnikání dokázali prosadit. Témata spojená se zemědělstvím, ochranou půdního fondu a vody, produkováním zdravých a kvalitních zemědělských produktů a kvalitních potravin jsou pro Slavomíra Baču jeho životní výzvou, stejně jako zdravý životní styl, pohyb a sport. A to jsou jistě témata, která budou i v následujících letech ekonomické obnovy kraje také velmi důležitá.

47 agronom Palkovice TOP 09 TOP 09
49. Bc. Tomáš Velička

Bc. Tomáš Velička

52 let

ředitel Poradny pro primární prevenci Ostrava

Bílovec, TOP 09

Tomáš Velička vystudoval poradenství na filozofické fakultě Ostravské Univerzity.  Byl zastupitelem, radním a předsedou finančního výboru města Bílovce. Desátý rok zde stojí v čele bytové a sociální komise. Čtyři roky byl předsedou krajské organizace TOP 09. Zasloužil se o hlubší spolupráci středopravých demokratických stran v Moravskoslezském kraji. Je ženatý, má dvě děti. Mezi jeho záliby patří historie, příroda, je muzikant. Má rád aktivní přístup k řešení problémů. Nabízí své zkušenosti, pracovní nasazení, poctivý přístup a zejména schopnost komunikovat.

52 ředitel Poradny pro primární prevenci Ostrava Bílovec TOP 09 TOP 09
55. Ing. Petr Šarman

Ing. Petr Šarman

35 let

software inženýr

Holčovice, TOP 09

Petr pochází z okresu Bruntál, kde také téměř celý svůj život žije. Vystudovaný matematik a krizový manažer momentálně pracuje jako softwarový inženýr v nadnárodní společnosti v Ostravě. V TOP 09 je od roku 2015 a předsedá regionální organizaci Bruntál. Jeho politicky nejbližší témata jsou podpora místní ekonomiky, retence vody v půdě a udržitelné zemědělství. Svůj volný čas rád věnuje práci na zahradě a výletům do přírody. 

35 software inženýr Holčovice TOP 09 TOP 09
61. Ing. Ladislav Sitko

Ing. Ladislav Sitko

68 let

zastupitel města, důchodce

Rychvald, TOP 09

V současné době je Ladislav Sitko místopředsedou TOP 09  Moravskoslezského kraje 

a v místě bydliště - Rychvaldu  zastupitelem a předsedou finančního výboru.

Po absolvování strojní fakulty VŠB pracoval nepřetržitě 35 let v ŽDB Bohumín a to

na různých řídících úrovních, počínaje technologem a konče finančním ředitelem.

V závěru své aktivní pracovní činnosti byl místostarostou města Rychvald. 

Právě zde jako první v ČR vznikla myšlenka zavedení tzv. "Senior Taxi", 

která se následně úspěšně realizuje po celé ČR.

Nyní je v důchodu a svůj volný čas mimo již zmíněné politické aktivity věnuje zejména

rodině. Jako koníčky má turistiku a rybaření.  

 

Motto :  "největší bohatství společnosti je v lidech".

68 zastupitel města, důchodce Rychvald TOP 09 TOP 09
66. RNDr. Roman Strzondala 55 astrofyzik Mosty u Jablunkova TOP 09 TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme