Volby PSP 2010 LBK - 06 Petr Tulpa

- narozen 14.4.1958 ve Vsetíně

- vzdělání: Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého, Olomouc, pětiletý studijní obor učitelství matematiky a geografie

- od roku 2006 starosta Jablonce nad Nisou, před tím ředitel gymnázia.

- ženatý (manželka Zdeňka, *1959, učitelka), dcery Petra (*1983, zaměstnanec) a Zuzana (*1989, studující VŠ)

- zájmy: sport (volejbal, amatérská cyklistika sjezdové lyžování i tenis), folková i populární hudba, četba knih, moravský folklor

Mé priority:

Oblast zájmu v politické práci je ŠKOLSTVÍ. Pracoval jsem, a zřejmě ještě budu pracovat, v tomto oboru mnoho let a problematiku znám z mnoha úhlů pohledů.

Tradice

Chápu ji jako návrat k základním prvkům běžného života občanské společnosti (úcta člověka k člověku zejména k seniorům, k poctivé práci, dovednostem druhých, slušnosti v chování, názorové otevřenosti, atd. atd.).

Odpovědnost

Je pro mě duševní pracovní nástroj všeho toho, co člověk dělá, ať už ve vztahu k vlastní osobě či k ostatním. Nejdříve pečlivě přemýšlí a hledá smysl toho, čeho chce dosáhnout, pak srovnává s okolím, následně provádí a ověřuje výsledky. Pokud něco nesedí, umí nejen uznat svou chybu, ale také ji napravit, a to všechno s tím, že se nemusí stydět za prostředky, které v prosazování svých anebo společenských zájmů používal.

Prosperita

Je podle mého zdárný vývoj společnosti, ve které je člověk základním článkem. A co je zdárný vývoj společnosti? Je to takový vývoj, ve kterém vzniká a co do počtu narůstá spokojená občanská většina, a to nejen ve spotřebě, ale i v duševní oblasti.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 LIBERECKÝ KRAJ

Karlovská 161