Návštěva předsedy strany TOP 09 Miroslava Kalouska v České Lípě dne 30.09.2016

2. 10. 2016

Na pozvání českolipské organizace TOP 09 přijel do České Lípy předseda strany Miroslav Kalousek, známá osobnost politické scény České republiky. Asi není nutné Miroslava Kalouska čtenářům tohoto článku nějak představovat….ale trošku přiblížíme jeho návštěvu čtenářům aby viděli, že M. Kalousek je v podstatě stejný člověk jako každý z nás…

Návštěva začala příjezdem z Liberce ke Crystalu kolem 17,00 hod.

M.Kalousek byl doprovázený členy liberecké organizace TOP 09. Uvítali ho členové českolipské organizace vedeni panem Miroslavem Václavem….Padala různá slova, trochu humoru a pochopení pro nesnadnou kampaň tady u nás. A šlo se do baziliky Všech Svatých kde přichystal krátký program pan Jan Ševčík, kandidát do krajských voleb. Po vstupu do chrámu M. Kalousek poklekl na podlahu a vzdal úctu oltáři, chvíli setrval….Všiml jsem si…tohle nikdo jiný neudělal. Myslím, že M.Kalousek je tzv. praktikující katolík.

Pan Ševčík krátce promluvil o historii chrámu a historických souvislostech. Pak zahrál na varhany několik krátkých skladeb.

Atmosféra byla pěkná, důstojná. Chvíli jsme ještě v bazilice pobyli….a přicházeli další členové TOP 09.

Při odchodu z chrámu použil M.Kalousek svěcenou vodu a pokropil se.

A  jelo se do restaurace Skleník na Slovance.

Tam vlastně mělo probíhat setkání s občany…jak jsme oznámili českolipské veřejnosti.

Na pivo s Mirkem= tak jsme tuto akci pojmenovali.

A skutečně vše probíhalo značně neformálně… malé občerstvení, pivo, atd. Zdálo se mi, že pan předseda se stravuje docela střídmě….dal si malý řízeček a utopence.

Moc toho nepojedl….pravda, přijal malé pohoštění od vedlejšího stolu, to ale opravdu bylo jen symbolické…spíše nechtěl urazit odmítnutím. Popil jedno pivo.

Chystali jsme, že oslovíme přítomné, že mohou M.Kalouskovi klást otázky, jak si přejí…ale náš předseda to vyřešil po svém. Prostě obcházel všechny stoly, všude se pozdravil s lidmi, posadil se a podebatoval. O čem přesně s nimi mluvil, to nevím. Je ale jasné, že s ním mluvili dle svého zaměření a názorů. Nikde nedošlo k nějakému incidentu, vše probíhalo slušně = jinými slovy, ochranku náš předseda nepotřebuje, nebojí se a vystačí si sám.

Prostě je to chlap, jak ho známe. Ale řekl bych, že se u něj objevuje velká trpělivost a snaha jednat s lidmi aby je pochopil a oni zase pochopili jeho názory. Jestli něco převezmou, k tomu je nikdo nenutí, to je jejich věc. Hlavní věc je setkání, debata, ohleduplnost, pochopení.

Pravda, byli jsme ve Skleníku ale pan předseda nechce žít ve „skleníku“ politického prostředí, poslanecké sněmovny, atd.  V životě už toho prožil dost, má velké zkušenosti …. A co je asi velice důležité…..něco přejal od Karla Schwarzenberga, něco se od něj naučil. To bylo ve Skleníku jasně vidět. Pravda, dost lidí má našeho předsedu zapsaného jako člověka, který málem „uškrtil“ Českou republiku. Jiní by ale řekli, že ji vyvedl  z močálu na pevnou půdu a předal těm dalším v dobré finanční kondici. Vyberte si sami.

A tak se povídalo asi skoro do deváté hodiny…

Hodně se debatovalo, jiné zase zůstalo neprobráno…třeba příště.

Tuhle skoro „spontánní“ akci hodnotíme jako dobrou a děkujeme všem, kteří se podíleli na její organizaci. Panu předsedovi přejeme dobré zdraví a dobrou náladu do dalších nelehkých časů…. Protože:

Pozor !! Historie neskončila demokratickou sametovou revolucí 1989.

Stále je na pořadu dne boj o podobu demokracie, svobody, základních lidských hodnot.  

A tady se budeme v TOP 09 snažit, nezklamat občany.

Ladislav Záruba, člen českolipské TOP 09

Česká Lípa, den 01.10.2016

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme