Krajská organizace TOP 09 si volila nové vedení, předsedou se stal Zdeněk Chmelík

11. 1. 2023
Na dvouleté období byl krajským předsedou TOP 09 Liberec zvolen Zdeněk Chmelík. O jeho zvolení rozhodlo dnes večer 26 z 33 delegátů krajské organizace Libereckého kraje, kteří se sešli v Malém sále Kulturního a společenského centra Lidové sady Liberec. Krajskými místopředsedy se stali Michal Loukota, Pavel Nalezený a Pavel Kounovský.
 
“Těžká doba si žádá odvážná rozhodnutí a přesně takové jsme dnes udělali. Volba předsedy krajské organizace, který slibuje jen krev, pot a slzy jasně svědčí o tom, že TOP 09 v Libereckém kraji má ty nejvyšší ambice, které mám za úkol naplnit.
Mé zvolení není výsledkem představení ideálů, ale jasně definovanými úkoly s jasně definovanými cíli. Snad mohu prozradit, že jedním z nich je úspěch v krajských volbách v roce 2024, kdy TOP 09 musí usednout v krajském zastupitelstvu,”
 komentoval rozhodnutí členů krajské organizace nový předseda Zdeněk Chmelík.
 
Zdeněk Chmelík (47 let) je majitelem a technickým ředitelem rodinné firmy, do jejíhož chodu se zapojil hned po maturitě na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické. Do politiky vstoupil v roce 2010 pod hlavičkou nově vzniklé TOP 09. V letech 2018 až 2022 působil jako zastupitel města Liberec. Jeho cílem je do politiky vnést pragmatický přístup k řešení problémů podle hesla „Chcete-li, aby se věci kolem vás zlepšily, musíte se o to sami přičinit.“ 
Zdeněk Chmelík společně se ženou vychovává dva syny, s nimiž ve volném čase rád vyráží na vodu nebo pod stan. Vodáctví a turistika ho provázejí od dětství. Je členem spolku Nisamarathon, který každoročně pořádá vodácko-běžecké závody na řece Nise.
 
„Děkuji všem, kteří mě vždy podporovali, protože bez lidí kolem sebe bych nikdy kandidaturu nepřijal. Krajská TOP 09 je tým a i přes osobní odpovědnost předsedy musíme přiložit ruku k dílu všichni. Předchozí předseda Martin Chroust nás všechny spojil a já mám za úkol nás rozhýbat,” dodal Chmelík.
 
V předsednictvu krajské organizace ještě usedne Šárka Krousová, Martin Chroust, Jiří Vondráček, Stanislav Preissler a Ondřej Bašus.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberec

Liberec, 11. ledna 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme