Unikátní výcvikový program Nadačního fondu Eduzměna proběhne v turnovských školách

27. 3. 2023

Turnovsko, Šumpersko-Zábřežsko, Přešticko-Blovicko a Českobudějovicko – to jsou čtyři regiony, které dostanou zvláštní podporu v oblasti vzdělávání. Pro svůj unikátní výcvikový program je ze čtrnácti regionů vybral Nadační fond Eduzměna. Čtveřici regionů tak čekají zážitková vzdělávací setkání, stáže na Kutnohorsku a odborná podpora.

Eduzměna bude předávat své know-how a zkušenosti z pilotního projektu, který třetím rokem realizuje na Kutnohorsku s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání na všech místních školách. Dosud do něj nadační fond investoval více než 86 milionů korun. „Máme za sebou řadu výsledků a dat, popisujeme slepé uličky i příklady dobré praxe. A tak jsme se rozhodli, že začneme ověřovat postupy, jak to, co funguje na Kutnohorsku, šířit dál,“ uvedl Zdeněk Slejška, ředitel Nadačního fondu Eduzměna.

Aktuálně je do pilotního projektu v kutnohorském regionu zapojeno 57 z 59 škol. A to zejména prostřednictvím „regionálních průvodců škol“, devítičlenného týmu expertů se zkušenostmi s prací učitele či ředitele, kteří školy podporují v jejich rozvoji. Více informací na www.eduzmena.cz/cs.

„Pro Turnovsko jde o zajímavou příležitost, jak posunout vzdělávání v regionu směrem k rozvoji potenciálu každého žáka. Více se dozvíme na prvním setkání v březnu, ale v podstatě jde o přenos dobré praxe a moderních trendů ve vzdělávání do dalších regionů. Zatím jsme zapojeni ze tří turnovských škol, osvětu bychom ale měli šířit dále, aby byl dopad na co největší počet škol na Turnovsku. Lví podíl na této aktivitě má v našem případě MAP Turnovsko,“ uvedl Michal Loukota, ředitel ZŠ Skálova, Turnov.

V týmu Turnovska jsou: Michal Loukota, Aleš Krejčík (zástupce ředitele ZŠ Žižkova), Hana Brichová (učitelka a výchovná poradkyně ZŠ 28. října), Lenka Krupařová (manažerka MAP Turnovsko) a Kateřina Mrkvičková (referentka OŠKS MěÚ Turnov).

Zdroj: www.genus.cz

Štítky
Osobnosti: Michal Loukota
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme