Osobnostní medailonek Michala Loukoty

Narodil jsem se v Turnově. Mládí jsem strávil na Základní škole ve Skálově ulici. Po studiu na turnovském gymnáziu a Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové (obor Učitelství pro základní a střední školy historie – tělesná výchova) vedly mé kroky na pozici učitele na ZŠ Žižkova (2008-2010) a SZŠ Turnov. V roce 2013 jsem se stal ředitelem ZŠ Skálova v Turnově, kde působím dodnes.

S manželkou Veronikou, synem Tomášem a dcerou Sárou žijeme v Turnově.

Svůj volný čas trávím nejraději s rodinou, společně cestujeme a sportujeme. Mě baví nejvíce volejbal, beach volejbal, lyžování, fotbal a cyklistika. Zároveň se zajímám o aktuální republikové a světové dění a o historii, především o moderní dějiny.

Co Vás přivedlo do TOP 09?

Tradice, odpovědnost, prosperita, to jsou hodnoty, které mi jsou blízké, proto jsem v roce 2010 vstoupil do TOP 09. Nemám rád laciný populismus, stojím si za svými názory v každé době!

Proč si myslíte, že Vás lidé volili / mohou volit?

Charakter a kompetentnost vedou k důvěryhodnosti a důvěře, toto naplňuji ve svém profesním životě a v politice se chovám stejně. Lidé vědí, že se na mne mohou spolehnout.

Co je vaším cílem?

Odpovědně zastávat zájmy voličů, plnit volební program, hájit principy středopravicové politiky a našeho euroatlantického zakotvení, prostě držet vytyčený směr. Promyšlená vzdělávací politika s jasnou vizí se musí stát opravdovou prioritou, jedině tak má naše země šanci se posunout kupředu. Nesmíme si nechat ujet vlak.

Máte nějaký politický vzor?

Jelikož mám vztah k historii, vážím si lídrů, kteří dokázali stát za svými ideály i ve chvílích nejtěžších. Takovým byl například Winston Churchill, kterému Británie i celá Evropa vděčí za mnohé. Je třeba jít příkladem a pojmenovávat věci takové, jaké jsou, v tom je stále dobrý Karel Schwarzenberg.

Proč je dobré zajímat se o politické dění?

Nejen proto, aby měl člověk přehled a mohl se ve volbách zodpovědně rozhodnout, komu dá svůj hlas, ale i proto, že by nám nemělo být jedno, kam naše země směřuje, jak je spravována a v jakém stavu ji zanecháme našim dětem.

Osobní přání a vzkaz pro voliče?

Zamyslete se, zda vám stojí za to, využít např. zlevněné jízdné, i za cenu, že vaše děti nebudou učit ti nejlepší učitele, nebudete jezdit po lepších silnicích apod. Neprojídejme lepší budoucnost. Zajímejte se o veřejné dění, jde o váš život, i vašich nejbližších.

Štítky
Osobnosti: Michal Loukota
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme