MUDr. Otakar Malý

Lékař

Po ukončení Vojenské akademie v Hradci Králové, působil MUDr. Otakar Malý (74) jako lékař v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze. Po absolvování kursu letecké medicíny pracoval u vojenského stíhacího útvaru v Bechyni.

V roce 1966 nastoupil zpátky do ÚVN, kde pracoval devět let jako asistent v laboratoři funkční diagnostiky a tělovýchovného lékařství jako lékař stání reprezentace kanoistiky (mimo jiné autor metodiky hypoxického tréninku před OH v Mexiku v roce 1968).

Pro postoje k srpnu 1968 byl nucen z ÚVN v roce 1975 odejít. Od roku 1975 působil jako lékař (kardiolog) v Ústavu národního zdraví v Liberci, od roku 1979 ve funkci okresního kardiologa. V letech 1991 až 1993 byl lékařem v Armádním středisku vrcholového sportu Dukla Liberec. Od roku 1993 pracuje jako privátní kardiolog a tělovýchovný lékař. V letech 1995 až 1998 pracoval na částečný úvazek ve funkci odborného asistenta Pedagogické fakulty Technické Univerzity v Liberci.  V roce 2011 se mu podařilo získat akreditaci Pracoviště pro tělovýchovné lékařství (jako jednomu z pouze tří pracovišť v České republice).

Doktor Malý je členem České kardiologické společnosti, České společnosti tělovýchovného lékařství a České společnosti pro hypertenzi, v roce 1985 založil tělovýchovnou jednotu KARDIO Liberec a v roce 1998 byl zvolen členem zastupitelstva Statutárního města Liberec jako nezávislý kandidát na kandidátce Liberecké unie pro sport a zdraví.

Volby:
2012 zastupitelstva krajů - Liberecký - 49. Otakar Malý