TOP 09 jde společně se Starosty a KDU-ČSL do komunálních voleb

6. 9. 2018

Chceme zlepšit politickou situaci, chceme spojit liberální hlasy a hlavně - chceme zlepšit správu Liberce!

V době, kdy je roztříštěnost politických sil obrovská a destruktivní, udělala TOP 09, Starostové a KDU-ČSL krok ke sjednocení a postavila silnou společnou kandidátku do libereckého zastupitelstva. Máme podobné vize a cíle a máme stejné přesvědčení o fungování politiky města. To se promítlo jak v dojednávání spolupráce, tak v sestavování společného volebního programu. Rádi společně diskutujeme a víme, že budeme rádi společně pracovat na rozvoji našeho města.

Aktuální vedení města Liberce nefunguje dobře už řadu měsíců, koaliční strany se hádají a Liberec stagnuje. To je něco, co je pro nás nepřípustné. Spojení TOP 09 se Starosty a KDU-ČSL i schopnost sestavit společnou kandidátku a program je důkaz toho, že je možné v politice najít nejen kompromisy, ale společně od začátku deklarovat vzájemnou podporu a ochotu naslouchat. V dnešní době značně vzácná věc a jsme hrdí na to, že se to povedlo. 

A kdo bude za TOP 09 na společné kandidátce?

ZDENĚK CHMELÍK je naše jednička pro Liberec  

-        k Liberci má silnou pracovní i osobní vazbu - narodil se tu, vystudoval i celý život tu pracuje. Jako občan i jako podnikatel není s řízením města spokojen, a to je jeho hlavní důvod, proč kandiduje do zastupitelstva města. Ví, kam v Liberci jít, kudy jít a chce bojovat za to, aby cest spíše přibývalo a šlo se po nich lépe. I lepší cesta může být cíl.

-        Narodil se v roce 1975. Po maturitě na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické a se zapojil do chodu rodinné firmy METALO, s.r.o., která ho svým technickým zaměřením předurčila k jeho další profesní dráze. Dnes firmu vede z pozice ředitele, společně s kolegy přivedl svou společnost na pozici největší firmy z oboru v Libereckém kraji.

-        Do politického života vstoupil plný ideálů mladého člověka v roce 2010 a hlavním důvodem byl vznik TOP 09. Vybral si ji jako alternativu k ODS, v níž také rok působil. V současné době je členem výkonného výboru TOP 09, člen Krajského výboru a místopředseda regionálního výboru a od roku 2012 členem expertní komise pro dopravu. Jak sám tvrdí, dodnes ho neopustila myšlenka, že lze politiku dělat férově bez intrik a zákeřností.

-        Jeho motivace kandidovat a angažovat se v městském zastupitelstvu je výsledkem jeho nespokojenosti s řízením Liberce. Chce do zastupitelstva vnést pragmatický přístup k řešený problémům a ve společné kandidátce se Starosty pro Liberecký kraj vidí především tým složený z odborníků na státní správu i kvalitní lidi z praxe, kteří dobře rozumí svému řemeslu.

-        Se svou ženou vychovává dva syny a ve volném čase s nimi vyráží pod stan nebo na vodu. Je členem NISAMARATHON z.s., který každoročně pořádá vodácko-běžecké závody korytem řeky Nisy z Jablonec nad Nisou do Trojzemí u Hrádku nad Nisou.V životě se řídí heslem: “Chcete-li, aby se věci kolem vás zlepšily, musíte se o to sami přičinit”.

Dvojkou  za TOP 09 je ROBERT KORSELT

-        Narodil se v Liberci v silném ročníku 1970, a jak zpívají Chinaski, zažil ještě jiný stát. Rozhodně ale nepatří k těm, kteří “nehasí, co je nepálí”.

-        Po ukončení studia ekonomie na univerzitě v Liberci založil pro sdružení měst a obcí Agenturu regionálního rozvoje a podílel se na realizaci desítek projektů. Z jeho iniciativy vznikla síť turistických informačních center, bylo vyznačeno více než 1200 km cyklotras nebo vznikl veletrh Euroregion Tour.

-        Je ženatý, má 2 již dospělé syny. Ve svém volném čase se věnuje cestování, golfu, nebo mluvícímu papouškovi Žako.

Třetím v pořadí je MARTIN CHROUST

-        Liberečák od narození, pracuje jako mediální konzultant pro společnost Media Club. Vytváří propagaci pro regionální firmy, místní kulturní a společenské akce, také spolupracuje s městy a obcemi v rámci celého regionu.

-        Vystudoval mezinárodní vztahy, kterým se také naplno věnuje ve svém politickém životě, je členem expertní komise pro zahraniční politiku TOP 09.

-        Mimo pracovní a politický život tráví čas aktivním relaxováním, věnuje se sportu, turistice a je častým návštěvníkem divadel nebo galerií, má rád vážnou hudbu.

 

TOP 09 Liberec

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme