20. 5. 2020

Víte jak ovládnou technické služby nějakého města? Je to jednoduché.

 
Za prvé musíte uspět ve volbách - to je velká práce a na celém příběhu možná ta nejpoctivější (stanete se součástí koalice). Za druhé opatříte si místa v dozorčí radě technických služeb města přímo úměrné vašemu volebnímu úspěchu. Za třetí nominujete na tato místa lidi, kterým jde v podstatě o ovládnutí městské firmy (což se možná peklo už při tvorbě kandidátky do voleb). Za čtvrté objednáte jako předseda dozorčí rady kontrolu u auditorské externí firmy až z Ostravy (jeden auditor + pomocník), která jakoby náhodou je též auditorskou firmou všech soukromých společností vašeho stranického kolegy a též člena dozorčí rady. Za páté "ukecáte" auditorskou firmu, aby vytvořila falešnou kontrolní zprávu s falešnými závěry a falešnými argumenty. Za šesté kontrolní zprávou opijete opozici a zneužijete její stranický web k medializaci falešné kontrolní zprávy (opozice krvelačně skočí na lep, protože není nic krásnějšího než poukazovat na to, že se něco dělá blbě). Za sedmé na základě falešné kontrolní zprávy od falešných auditorů s podporou opozice začnete tlačit na výměnu vedení technických služeb (samozřejmě máte v rukávu ty nejlepší lidi, kteří by to mohli převzít). Za osmé obviníte všechny kolem, že nevěří kontrolní zprávě a snažíte se je zdiskreditovat - uděláte z nich ty, jenž kryjí podvody (opozice hýká blahem a opoziční stranický web chrlí články, které argumentují citacemi z neveřejné kontrolní zprávy). Za deváté tlačíte na koaliční partnery, zkoušíte vše nenápadně medializovat, ponoukáte úředníky, prostě obecně vytváříte povědomí o špatném způsobu řízení technických služeb. Za desáté najdete záminku jak vyklidit pozice když zjistíte, že ostatní zjistili, že auditoři vlastně nic nezjistili a ještě si u toho hrajete na ublíženého, který přináší oběť nejvyšší.

A jak to dopadlo? 

Opozice hýká blahem. Té je totiž jedno jak to dopadlo a co se na pozadí odehrálo za bitvu. Jde jen o to špinit, plivat, lhát a s nepochopením situace vířit bulvaritu stranických mediálních výstupů.
Kontrolní zpráva (ta falešná) z Ostravy byla překontrolována auditorskou společností s nezpochybnitelným renomé a byla ve všech bodech vyvrácena.
Technické služby, světe div se, fungují dál a jde jim to.
Technické služby se z akciové společnosti, pro jistotu, mění na příspěvkovou organizaci, protože už nechceme čelit dalším nájezdům uchvatitelů.
Asociace auditorů ČR nechce podvodnou zprávu auditorů z Ostravy řešit (vydávání falešných kontrolních zpráv přeci není takový přestupek, aby se kvůli tomu někomu odebíralo kulaté razítko - hrozím se dalších obětí auditorské firmy z Ostravy).
Stranický web opozice je vedením technických služeb zažalován za lživé výroky o společnosti - redaktor hýká na všechny strany jak mu ubližujete - soud pro něj asi nedopadne dobře (tím nechci předjímat, ale fakta jsou nevyvratitelná).

Občan nic netuší a dále podporuje ve volbách ty, kteří se zpronevěřili základním principům moci.
Ti, co odrazili útok dále dělají svoji práci a nevyhřívají se na slunci opojeni vítězstvím.
Jde o jednu bitvu, ale válka ještě neskončila.

Zdeněk Chmelík, předseda RO TOP 09 Liberec a liberecký zastupitel

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Chmelík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme