Marušiak (TOP 09): Rozdáváním pomatených tiskovin sportovním fandům se možná zalíbíte hlavě státu

21. 3. 2016

V krajích českých se blíží podzimní volby do krajů. Ve třetině též senátorské. Píše se o "drsné kampani", o "boji o plakátovací plochy", o "kampani na sociálních sítích", o "volebních tématech".

Davy lidí - potenciálních voličů však mají nyní v hlavách jiné myšlenky. Bílí Tygři válí a tak mladí, staří, kluci a holky, vytáhnou bílé dresy a šály a sjednoceni společnou vizí vítězství plní stadion. Řekněte mi, která politická strana v dnešní době přitáhne na akci 7 000 diváků, kteří za to ještě dobrovolně zaplatí! Najednou jsme všichni kamarádi, jsme na něco hrdí a fandíme tomu.

Některé strany však nelení. Tak např. Úsvit před stadionem rozdává hokejovým fanouškům "Národní listy", svůj stranický militantní tisk, ve kterém verbuje zájemce o členství ve "Stráži obrany státu" (jsou to takoví týpci - pamatujete na Víta Bártu a jeho "Hlídky" Věcí veřejných? - tak ten jim nyní radí). Podle Úsvitu nás Stráže obrany státu budou chránit. Před čím? Tak ono se vždy něco najde, že. Nyní tedy přece před uprchlíky. Policie a armáda na to podle Úsvitu nestačí. Stranické Národní listy sice nejdou zrovna na dračku - štosy novin se válejí všude, polité pivem a mastné od buřtů - Úsvitu to ale nedělá vrásky, finanční zdroje na tisk podobných srač...k má zajištěny. Celé by to bylo marginální, kdyby se nad celým tím lidským pinožením nevznášela apokalyptická vize zla ze strany islámského státu. Takže milí vážení z Úsvitu: Stát Izrael, vědom si tohoto nebezpečí, vyvinul a zhotovil nukleární zbraň v 70. letech minulého století jako třetí na světě, na vzdory faktu, že jeho obyvatelstvo čítalo jen 2.5 milionu lidí. Učinil tak právě proto, aby čelil radikálnímu islamizmu ze strany všech svých arabských sousedů. Je to již půl století. Jedině tak si mohl zajistit šanci na přežití. Chcete-li tedy České republice a Evropě vážně pomoci a ne si jenom hrát na vojáky, jeďte se do Izraele třeba poradit. V boji s radikálním islamizmem má totiž bohaté zkušenosti. Rozdáváním vašich pomatených tiskovin sportovním fandům se možná zalíbíte hlavě státu - ale tím z toho dětského pískoviště ani náhodou nevylezete.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Štítky
Osobnosti: Jan Marušiak
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme