Čepelka: Luděk Niedermayer mluví bez patetických výkřiků a lehkovážných slibů

1. 3. 2024

Luděk Niedermayer hovořil před pár dny o prioritách evropského parlamentu. Vyzdvihl posílení bezpečnosti a ochrany hranic, posílení konkurenceschopnosti evropských podniků a také oblast zdravotnictví a ochrany zdraví, zahrnující společné nákupy léků a vytvoření pobídek pro investice.

Jestli se vám podobná prohlášení nechce číst, že to je moc složité a v politickém jazyce, tak vás ujišťuji, že v tom nemusíme hledat žádnou vědu. Nám stačí vědět, co jako lidé potřebujeme pro normální život. Jsou to 1. bezpečí domova, 2. žít ve zdraví, 3. mít se dostatečně dobře. Pro mne z toho plyne, co by měl dělat stát a podle svých sil i Evropská unie. 1. Zajistit bezpečí naší země, včetně ochrany hranic a obrany před nějakým superpakem. 2. Organizovat spolehlivé zdravotnictví a dodávky léků. 3. Umožnit firmám co nejsnazší podnikání, volný trh a kontrolu kvality potravin. No a to je vlastně skoro přesně to, s čím přichází tento kandidát do EP.

Jestli souhlasíte s třemi číslovými prioritami, tak asi souhlasíte i s L. Niedermayerem. A dobře děláte. Mluví bez patetických výkřiků a lehkovážných slibů, které se po volbách nenaplní, jak často u kandidátů vidíme. Někteří z nich jsou se svými výkřiky velmi lepiví, tak bacha na ně. Jiní jsou abrazivní jako šmirglpapír. Útoční, křiklaví (aby na sebe upozornili), netolerantní a sebestřední, zoufale vykopávající skutečné nebo domnělé mrtvoly (minulé prohřešky tehdejších opozic) a mocnými kopy je rozmetávající po poli slávy. Pěkně by se vyjímali v dobrodružných seriálech, ale pro vážné volby se nehodí. Skoro mám chuť je jmenovat, ale když jsem to napsal tak umělecky expresivně, tak bych dělal to samé, co oni. Přeháněl. Někdy napíšu seriózněji.

Oldřich Čepelka, člen TOP 09 Liberec

Štítky
Osobnosti: Oldřich Čepelka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme