Stanovisko MO TOP 09 Jablonec nad Nisou k odchodu lékařů jablonecké nemocnice v rámci akce Děkujeme odcházíme

18. 1. 2011

TOP 09 v Jablonci nad Nisou se podílí na řízení města prostřednictvím čtyř zastupitelů, z toho dvou radních, pracuje ve výborech města a komisích. Nejen proto nám není lhostejná nynější situace s odchodem lékařů. Chápeme současnou situaci lékařů, ovšem namísto nátlakových akcí vyzýváme k systémovému řešení dialogem všech zúčastněných stran.


Stanovisko MO  TOP 09 Jablonec nad Nisou k odchodu lékařů jablonecké nemocnice v rámci akce Děkujeme odcházíme

Seznámili jsme se se stanovisky LOK Jablonec nad Nisou v zastoupení Dr. Roty a dalších lékařů – Dr. Joergové, Dr. Vrané a Dr. Vraného k třináctibodovému dokumentu akce Děkuje odcházíme.

Plně chápeme nespokojenost lékařů se zdravotnickým systémem a podporujeme jeho změnu. Naplnění této změny týmem 20. ministra zdravotnictví za posledních 21 let Leoše Hegera během několika málo měsíců jeho funkčního období považujeme za nereálné. Proto vyzíváme lékaře Nemocnice Jablonec a ostatních nemocnic v ČR, aby setrvali na svých místech a tak ustoupili od silového řešení vedoucího k destrukci systému. Jedinou možnou variantou řešení je z našeho pohledu plodný dialog.

Je zřejmé, že řešení situace musí povstat právě ze zdravotnického terénu a jsou to právě lékaři, kteří se  se svou vyšší občanskou angažovaností musí zapojit do procesu reformy zdravotnictví nejen na úrovni odborářské, ale i politické.

 

 

Petr Louda

předseda klubu jabloneckých zastupitelů TOP 09

 

PharmDr. Jan Černý

předseda MO TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme