Co říkáme na současné dění v Praze (protesty odborářů) a v Liberci (neshody uvnitř TOP 09)?

22. 9. 2010

V roce 1620 jsme ztratili po bitvě na Bílé hoře 300 let státní suverenitu a nastala „Doba temna“. Státní suverenitu jsme si vydobyli na krátký čas za dob naší „první“ republiky a znovu pak po roce 1989. Byť to tak nevypadá, musí i dnes naši politici opět tuto těžce vydobytou nezávislost bránit.

Ptáte se před kým?
Před věřiteli naší země, která je zadlužena nejen státním dluhem, ale i dalšími mnoha miliardami dluhů našich obcí a měst, Jablonec nad Nisou i Liberec nevyjímaje. Současných 1,3 bilionu Kč státního dluhu a dluhů měst a obcí neudělal nikdo z nás. Tím myslíme ani zaměstnanci a ani zaměstnavatelé. Přesto se musí zaplatit. Všechny dluhy se musí platit. Jak rodinné, tak firemní, obecní i státní. Jinak jednoho dne přijde věřitel. A kdo je v našem případě věřitel? Asi někdo z ciziny. Rus, Němec, Arab, Číňan nebo Ind. Kdo přesně to je dnes nevíme, majitelem nadnárodních finančních organizací může být kdokoli.

Jakým způsobem se bránit?
Tak tedy - je třeba podporovat výrobu, služby a zemědělství na všech úrovních naší samosprávy. Dávat lidem práci a snižovat nezaměstnanost. A z toho, co si vyprodukujeme a vyděláme, můžeme následně žít. Toto musí pochopit jak odbory, tak zbytek národa, politické strany a vláda. Naši politici mají poslání vést národ k prosperitě a nezávislosti.

Nyní se ale sami handrkujeme a bojujeme mezi sebou o „moc“, kterou vlastně ani ještě nemáme. Detaily celé situace, která nastala v naší partnerské organizaci Liberec bohužel nejsou zcela jednoduché a přehledné. Musíme vyčkat na více informací, které nám pomohou složit si mozaiku událostí, které se staly na posledním sněmu místní organizace. Každopádně je zapotřebí míti na zřeteli újmu morálního kreditu TOP09, jednat zejména k jeho ochraně a nápravě, byť za cenu ztráty v komunálních volbách či celé místní organizace.

Stejně tak se musíme vyvarovat lákavému svodu, podlehnout nářku odborářů. I oni musí pochopit, že když není z čeho, musíme si utáhnout opasky všichni a není přece možné, aby platy ve státní sféře byly vyšší než v soukromé, která vytváří skutečné hodnoty a živí sféru státní.

Je samozřejmě otázkou, zdali zde není cítit nádech plíživé kontrarevoluce ve smyslu negace sametové revoluce. Bývalí STBáci a ultranomenklaturní kádři se překuklili do odborových svazů a likvidují náš demokratický systém a vládu našich lidí zvolených v řádných volbách. Tito jediní mají z těchto jevů obrovskou radost. K tomu jim pomáhají naivní idealisté nebo pseudodemokratičtí kariéristé, kteří se snaží rozložit naše jádro zevnitř…

Pokud nezačneme dnešní snažení o nápravu financí a věcí veřejných brát skutečně vážně, přijde další doba temna, která může trvat dalších x-set let

Tak toto je naše odpověď na včerejší dění v Liberci i v Praze.

S úctou a s pozdravem
Petři Louda a Pošmourný