Rezignace mimoňského radního odhalila pravý stav věcí

5. 3. 2015

Již delší dobu hýbe Mimoní téma vnitřního obchvatu centra města, kontroverzní stavby, která město nejen nezkrášlí, ale obrátí život lidí prakticky v celém městě vzhůru nohama a vyvstává otázka, zdali zklidnění tří ulic a náměstí stojí za zničení klidové zóny V Lukách, zničení životního komfortu a znehodnocení nemovitostí tamtéž, ale i těm, co žijí v Malé ulici, Barvířské a v následné etapě i v ulici Okrouhlické. Téma propírané ze všech možných úhlů pohledu dostalo novou dimenzi v rezignaci pana radního Krále, ke které ho dovedlo zjištění pravého stavu věcí a zoufalý boj občana města o svou nemovitost a pozemek.

Nový rozměr této věci spočívá především ve zjištění, jak doopravdy bude výsledná stavba vypadat, a na kolik by přišla kompletní realizace celé stavby. Kompletní znění a důvody rezignace lze stáhnout zde.

Pro občana města Mimoně z popisovaných věcí vyplývá, že vedení města, čili starosta a místostarosta nedávají kompletní informace radě města, natož pak zastupitelům. Trestuhodné obelhávání nejen rady a zastupitelstva, ale i svých vlastních voličů vede k zamyšlení, co je vlastně k takovému jednání vede. Stavební lobby? Potřeba někde proinvestovat dotace? Nebo snad vlastní ego pro pomník na sto let? Těžko říci a těžko uvěřit, že to je "jen" pouhý diletantismus a neprofesionalita.

Jak vlastně město utrácí naše peníze? Ptám se jako občan a daňový poplatník. Jak je možné, že nám nikdo neřekl, jak obludná to bude stavba nejen esteticky, koncepčně, ale také finančně? Město Mimoň má schodkový rozpočet a přesto se lidem slibují hory i s horákama, jen aby tato nesmyslná stavba prošla. Proč nám město nechce nalít čistého vína a říci jasně, jak se věci mají?

Doufám, že 10.3. na druhém veřejném projednávání se dozvíme více.

Jaromír Mayer

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme