18. 5. 2020

Nejen v období, které teď přineslo občanům velká omezení, pracuje Městský úřad tak, aby byli všichni spokojeni. Kontakt úřadu s občany byl už po prvním týdnu omezení nastaven způsobem, aby nebyly porušeny úřední dny ani hodiny. Všichni, kteří potřebovali vyřídit své záležitosti na úřadě, mohli kontaktovat úředníky každé pondělí a středu po celý den. Ve vyhrazených prostorách se pak úředníci věnovali návštěvníkům. Za to jim patří poděkování.

Město se chystá na letní sezónu a připravuje řadu projektů. Tím nejlákavějším, z hlediska turistiky, bude velká rekonstrukce koupaliště se zázemím, která se připravuje na příští rok. Práce na projektu a další přípravy byly zahájeny a během příštího roku by měla začít celá akce. Mimoň tak vyřeší letitý problém s provozováním celého areálu. V letošním roce zůstane koupání na koupališti beze změn, jak ho známe z předchozích let. Sezona začne v červnu.

Lákadlem pro turisty bude otevření mini muzea historických kočárků. Vášnivá sběratelka paní Lenka Špačková vystaví svoji sbírku historických kočárků z let 1890 – 1989 v bývalém objektu kasáren v budově bývalé vojenské jídelny. K vidění budou princesky, košatiny, kukaně, osmipéráky a hlavně Liberty, sportovní kočárky – sedačky. Také dětské hračky, knihy a hry, kolébky, vyšívané dětské košilky… Výstava bude doplněna dalšími historickými artefakty přímo z Mimoně např. z mimoňských závodů, které už dnes nefungují, staré časopisy a mapy, nádobí, textil a další doplňky, které se používaly ve městě. Mini muzeum se otevírá 27. června od 14.00 hodin a další dny po telefonické domluvě na čísle 724522279. Prostory pro vystavování poskytlo město majitelce sbírky za symbolickou cenu.

Další připravovanou akcí je revitalizace náměstí a vybudování nového objektu v centru města, kam by se soustředily všechny turistické informační cíle včetně infocentra. Na přípravě městských projektů se podílí mladý architekt a zaměstnanec úřadu Jan Krajíček, který přináší zajímavá řešení a nápady.

K největším připravovaným akcím patří rekonstrukce bytových domů na mimoňských sídlištích. Rada města se rozhodla k velkým investicím do bytových domů, které od začátku letošního roku převzala do správy od zrušené společnosti Mimoňská komunální a.s. Všechny domy by měly být postupně zatepleny, včetně opravy střech. Město se snaží získat dotaci a samozřejmě vložit do rozsáhlých oprav vlastní prostředky.

Závěrem informace o znovu otevření mimoňských škol, kterým město poskytlo všechny potřebné pomůcky pro bezpečný chod. Jsou to teploměry, desinfekce a ochranné roušky. Bezpečná výuka může začít.

Mgr. Šárka Krousová, TOP 09 Mimoň

Galerie
Štítky
Osobnosti: Šárka Krousová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme