Zamyšlení nad průběhem EET

10. 2. 2017
Ministr financí Andrej Babiš a jeho podřízení zpochybňují všeobecně uznávaná data o tržbách, která zveřejnil Český statistický úřad. Babiš nedávno tvrdil, že díky zavedení EET stouply tržby v restauracích v prosinci o 100 %. Oficiální čísla statistiků nyní ukázala, že to bylo jen o 7,6 procenta.
 
Elektronické pokladny plošně likvidují služby v nejmenších vesnicích samospráv. V prosinci je začaly používat hospody, v březnu to čeká maloobchod a většina obcí již důsledky poznaly. 970 starostů napsalo, že se u nich provozovny zavírají. Ze čtvrtiny tuzemských obcí přišlo hlášení o 1 374 provozovnách, které byly zrušeny nebo jsou těsně před zrušením. Dá se předpokládat, že v celé republice odhadem skončí 5 000 obchodů a hospod.
 
Babiš jde tvrdě proti živnostníkům. Jeho kontroloři za prosinec a leden zkontrolovali 3 000 podnikatelů. Do konce roku se dle dosavadního vývoje může "těšit" na kontrolory dalších 16 500 podnikatelů.
 
Neměli by chodit kontroloři spíše na Babišovy "dobroty"? Test, který ministra financí jistě nepotěšil, zařadila do svého pořadu Černé ovce Česká televize. Podle redaktora dTestu Jana Maryšky, právě Frankfurtské párky z Kostelce dopadly ze všech zkoumaných výrobků nejhůře, přestože se jednalo o jedny z nejdražších párků v testu.

MUDr. Miloš Rejmont, předseda RO TOP 09 Semily

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme