Zajímavosti z konce roku 2018 a začátku roku 2019

12. 1. 2019
26. 12. 2018 Ve vánočním poselství prezident Miloš Zeman pochválil vládu a Čínu, kritizoval především protizemanovské a protibabišovské demonstrace, novináře a televizi. Lidi, kteří mají odlišný názor než on, nazval „lepšolidmi“. Jsem rád, že patřím mezi ně.
 
4. 1. 2019 Nejlépe zhodnotil výsledek hospodaření státu za rok 2018 Miroslav Kalousek: "Vláda utratila o desítky miliard více, než určil zákon. Projídáme zítřek, a ještě tomu tleskáme. Děti nás proklejí." Velice výstižné!
 
6. 1. 2019 V Otázkách Václava Moravce vystoupil Andrej Babiš bez oponenta. Na adresu dálnice D1 se vyjádřil: „To je nová dálnice. Ona se neopravuje, ale staví se nově od základů. Jak byla, se rozpadá a ona se musí postavit nově.” Sklidil smích opozice a vtipálků. Musím podotknout, že megaloman Ťok plánuje dostavět dálnice do dvanácti let. Letos však stihl jen 3,7 km.
 
8. 1. 2019 Do Česka přijeli kontroloři z Evropské unie. Zkoumat budou možný střet zájmů premiéra Andreje Babiše. Tedy to, zda on a holding Agrofert neporušují nedávno zpřísněná pravidla pro rozdělování eurodotací. Ty má pozastaveny. Výsledky zveřejní Evropská komise nejpozději v dubnu.
 
8. 1. 2019 Zjistilo se, že předseda Sněmovny Radek Vondráček je ve střetu zájmů. Zastupuje jako advokát Kroměřížskou nemocnici ve sporu se státem.
 
9. 1. 2019 Vládní ANO a ČSSD podpoří ve Sněmovně návrh KSČ na zdanění církevních restitucí od roku 2020. Byl tak pošpiněn Zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi z roku 2012.

MUDr. Miloš Rejmont, lékař se zaměřením na diagnostiku prsou a náš podporovatel

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme