Starostové, TOP 09 a Lidovci kandidují v Liberci společně

26. 4. 2022

Starostové pro Liberecký kraj (SLK), TOP 09 a KDU – ČSL půjdou do podzimních komunálních voleb v Liberci se společnou kandidátkou. Lídrem bude současný primátor Liberce Jaroslav Zámečník (SLK), který se chce opět ucházet o primátorské křeslo.

"Největší zastoupení na kandidátce má nejsilnější ze tří stran SLK, zbývající dvě strany mají v první a druhé desítce po čtyřech kandidátech. „Máme za sebou úspěšnou spolupráci všech tří uskupení a chceme na ni navázat. V minulých volbách jsme získali 31,1 procenta hlasů a devatenáct mandátů v zastupitelstvu z celkem 39. Budeme rádi, když posílíme a věříme v to,“ řekl Zámečník.
V první desítce kandidátky se objevují známá jména stávajících zastupitelů a aktivně působících lidí, současný náměstek primátora Ivan Langr, starosta Vratislavic Lukáš Pohanka, náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová, zastupitelé Hana Zemanová nebo Jakub Vytiska, Jan Marek a Robert Korselt. Objevují se tam ale i dva nováčci, Anna Provazníková, která je nyní zastupitelka za Liberecký kraj a Lukáš Hájek.

Kandidující uskupení přijeli v rámci představení kandidátky podpořit i předsedové hnutí a stran, za SLK Martin Půta, za KDU - ČSL Marian Jurečka a za TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Naší ambicí je pokračovat ve spojení jako vládní koalice i na dalších místech, což se v Liberci povedlo,“ řekla Pekarová Adamová. Koalice ve stejném složení představila i kandidátku v České Lípě, v jednání jsou Semily a hledají se možnosti spolupráce i v dalších menších obcích Libereckého kraje.

Blanka Freiwilligová

Zdroj: liberecky.denik.cz, 26. 4. 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme