Osobnostní medailonek Roberta Korselta

Robert Korselt je libereckým patriotem. V Liberci se narodil, chodil zde na základní školu v Lesní ulici, na průmyslovku i na univerzitu, kde vystudoval obor ekonomika a řízení spotřebního průmyslu. Z Liberce pochází i jeho rodina, otec vedl kdysi prodejnu papírnictví v Sokolské ulici, strýc prodejnu textilu v Pražské ulici, maminka prodejnu Kara v ulici 5. května. Jeho děda stejně jako praděda pracoval v největším obchodním domě v Liberci, tehdy se jmenoval Ještěd a největší továrna pianin v Liberci nesla kdysi název Koch & Korselt :)

Politice se věnuje od roku 1994, kdy byl členem ODA, později byl členem Demokratické regionální strany a v roce 2009 založil v Liberci první místní organizaci TOP 09. Založil a 7 let řídil Agenturu regionálního rozvoje Euroregionu Nisa, byl zakládajícím členem a 3 roky vedl Asociaci NNO Libereckého kraje, více jak 20 let působí v orgánech Hospodářské komory. Ve své profesi se věnuje organizačnímu a projektovému poradenství, má zkušenosti a znalosti z oblasti managementu, foundraisingu, regionálního rozvoje, marketingu a PR, např. v týmu konkursního správce Union banky, nejrychlejšího a nejúspěšnějšího konkursu v ČR, zajišťoval vnější a vnitřní vztahy. Ve svém volném čase se věnuje cestování, rád si zahraje tenis, nebo golf.

Co Vás přivedlo do TOP 09?

Mojí motivací pro vstup do politiky je přispět svými zkušenostmi a znalostmi místních, regionálních i republikových poměrů k udržení základních principů svobody a demokracie s přidanou hodnotou revitalizace a rozvoje města Liberce a jeho okolí

Proč si myslíte, že Vás lidé volili / mohou volit? 

Zajímám se o věci veřejné již dlouho, ledaco již pamatuji, hodně jsem toho viděl, hodně lidí potkal, povedlo se mi pár nápadů zrealizovat a věřím, že řadě lidí i usnadnit život. Mám rád když vše funguje jednoduše. Hájím svobodu a právo rozhodovat si o svém po svém. Ctím demokracii, respektuji autority, uznávám právo a pořádek.   

Co je vaším cílem? 

V klidu a míru řešit problémy, nacházet pro většinu přijatelná řešení a nechat "brouka" žít :) 

Máte nějaký politický vzor?

Vždy jsem obdivoval nadhled a moudrost Karla Schwarzenberga a když jsem měl později možnost trochu víc poznat pana Kalouska, chtěl bych aby mne politika vždy bavila tak jako jeho. 

Proč je dobré zajímat se o politické dění?

Netroufám si tvrdit, že je to dobré :) ale jde to a není to jen ztráta času a nějaký zmar. Velmi často se můžete i něčemu přiučit a nebo předejít nějakému nepříjemnému překvapení.  

Osobní přání a vzkaz pro voliče? 

Úsměvů není nikdy dost. Neusmát se za celý den na nikoho je zločin!! 

Štítky
Osobnosti: Robert Korselt
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme