Smutné výročí 17. listopadu

16. 11. 2017
17. listopadu uplyne 28 let od Sametové revoluce. Byli lidé v enormním počtu v listopadu 1989 na Václavském náměstí (až 300 000) a na Letné (až 800 000) zbytečně?
 
V roce 1993 schválila Poslanecká sněmovna zákon o protiprávnosti komunistického režimu, od té doby platí, že Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou.
 
V letošních říjnových volbách dali občané, zvl. starší 60 let najevo, že se jim po minulém režimu opět stýská. Dali hlas hnutí ANO, Babišovi. Jistě byli mezi nimi bývalí členové KSČ a lidé, kteří se za minulého režimu cítili dobře. Konečně se pomstili těm, kdo reálný socialismus svrhli. Když už se zdálo, že jsou staří, tak to přece jen dokázali a svěřili politickou moc nad zemí člověku, jenž byl nomenklaturním kádrem komunistické strany.
 
Připomeňme si, že komunisté ničili tradiční hodnoty evropské civilizace, vědomě porušovali lidská práva a svobodu, mohou za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahradili fungující tržní hospodářství direktivním řízením, destruovali tradiční principy vlastnického práva, zneužívali výchovu, vzdělávání, vědu a kulturu k politickým a ideologickým účelům a bezohledně ničili přírodu.
 
Andrej Babiš, nehledě na to, že byl obviněn z padesátimilionového dotačního podvodu, byl po volbách pověřen sestavením vlády. Miloši Zemanovi nevadilo Čapí hnízdo, ani nežádal čisté lustrační osvědčení, jak původně tvrdil po volbách v roce 2013.
 
Premiérem tak může být poprvé v dějinách České republiky jmenován trestně stíhaný politik a dle Ústavu pamětí slovenského národa agent StB.
 
Po listopadu 1989 jsem si nemyslel, že by o 28 let později mohl bývalý komunista řídit tuto zemi. Je to výsměch studentům, kteří byli zmláceni 17. listopadu 1989 na Národní třídě, výsměch stovkám tisícům lidem, kteří poté byli na Václaváku a na Letné. Výsměch demokracii a svobodě.
 
Máme prezidenta, který se v Den boje za svobodu a demokracii nezúčastní žádného pietního aktu na území naší země. Nejenže pohrdá Ústavou, ale i státním svátkem.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme