Rejmont: Vzpomínka na 21. srpen 1968

19. 8. 2021
Před 53 lety, 20. srpna 1968 kolem 23. hodiny, překročila vojska pěti armád Varšavské smlouvy státní hranice Československa. Tato invaze byla podpořena žádostí konzervativního křídla KSČ.
 
V té době jsem byl hospitalizován s alergickou reakcí na dětském oddělení v Jičíně a sledoval okupaci v přímém přenosu. Kasárna byla vedle nemocnice. Hlavně okupantských tanků namířená na naše kasárna mám dosud v živé paměti.
 
Následovaly spontánní masové protesty obyvatel trvající týden.
V dubnu 1969 se stal generálním tajemníkem ÚV KSČ Gustáv Husák. Začala normalizace - postupné znovuutužování komunistické moci, čistky v komunistické straně a v armádě, propouštění ze zaměstnání, obnovení cenzury, zrušení mnoha zájmových a politických sdružení a organizací. Tisíce lidí emigrovaly na západ.
 
Normalizační opatření platily až do listopadu 1989.
Poslední sovětští vojáci odešli v roce 1991.
KSČ byla krajně levicová totalitní politická strana. V letech 1948 až 1989 držitelka veškeré politické moci ve státě. K základním programovým východiskům patřil třídní boj.
 
Státní bezpečnost /StB/ byla československá politická policie, která byla ihned od svého vzniku v roce 1945 pod kontrolu KSČ, díky obsazení Ministerstva vnitra. Zanikla 15. 2. 1990.
 
KSČ a StB se podílely na fyzické a psychické likvidaci velkého počtu obyvatel. Proto nechápu, že po těchto zvěrstvech, které provedly, lidé volí ANO, které vede Andrej Babiš. Je to bývalý člen komunistické strany od roku 1980 a podle slovenského Ústavu paměti národa estébák pod označením "agent Bureš". Vědomě spolupracoval s tajnou policií od 11. 11. 1982.
Jako tajný spolupracovník byl zaregistrován o dva týdny později. Agentem s evidenčním číslem 25 085 se podle dokumentu stal na podkladě "dobrovolnosti".
 
Věřím, že ve volbách 8. a 9. října 2021 si lidé konečně uvědomí, kdo je vládcem této země a dají přednost demokratické koalici SPOLU, která je odhodlána dát Česko dohromady. SPOLU jde o spokojené rodiny, zdravé životní prostřední, vzdělané děti, ekonomicky zdatné Česko, právní stát a západní hodnoty.

MUDR. MILOŠ REJMONT, PŘEDSEDA RO TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme