Rejmont: Věřím, že TOP 09 získá pod novým vedením zpět důvěru voličů a zařadí se zpět do popředí naší politické scény

27. 11. 2017
V pražském hotelu Don Giovanni proběhl za účasti 181 delegátů víkendový sněm TOP 09.
 
Na loučení Miroslava Kalouska s funkcí předsedy TOP 09 dorazili i další představitelé Demokratického bloku-předseda ODS Petr Fiala, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a místopředseda STAN Vít Rakušan. Ve svých vystoupeních burcovali proti spojenectví Babiše s KSČM, SPD a prezidentem Zemanem. Vít Rakušan prohlásil: "Přichází něco, co vyzařuje hrůzu a zděšení."
 
Miroslav Kalousek ve svém projevu řekl, že TOP 09 nikdy nebyla a nikdy nebude populistickou stranou, zkritizoval řídkou síť místních organizací, že Demokratický blok měl jít do voleb společně a mohl mít 80 mandátů místo 48, odmítl argument, že by lidi volili TOP 09, kdyby v ní nebyl. Ze závěrečné části jeho projevu: "Nechceme se s Andrejem a Milošem zasnít, abychom se probudili na Rudém náměstí. Jde nejenom o naše životy a kariéry, ale především o šťastnou budoucnost našich dětí. Budoucnost ve společné, prosperující, svobodně a bezpečné Evropě."
 
Na post předsedy kandidoval podnikatel a radní z Plumlova na Prostějovsku Pavel Němec a europoslanec Jiří Pospíšil. Z jeho projevu: "Nepodléhejme mýtu, že tradičním stranám odzvonilo. Není to pravda. Demokracie a svoboda mohou být pouze tam, kde jsou silné politické strany. Politika bez silných politických stran vede k oligarchii a totalitě. Neslibuji vám zázraky. Slibuji vám, že jsem ochoten společně s vámi tvrdě pracovat na tom, abychom oslovili voliče, kteří nás nevolili, abychom se vrátili k dvouciferným výsledkům ve volbách. Ne pro sebe, ne pro vás, ale pro českou politiku, protože Česká republika potřebuje silnou a sebevědomou TOP 09." Novým předsedou byl zvolen Jiří Pospíšil, získal 147 hlasů ze 177. Staronovou 1.místopředsedkyní se stala Markéta Pekarová Adamová, slíbila: "Budu spojkou mezi předsednictvem a poslaneckým klubem." Dalšími místopředsedy byli zvoleni tyto osobnosti: Tomáš Czernin, Michal Kučera, Jan Vitula a Marek Ženíšek. Tomáš Czernin prohlásil: "Rád bych upozorňoval na šmejdy, kteří se čím dál víc v naší politice vyskytují."
 
Je potěšitelné, že náš Liberecký kraj má ve vedení TOP 09 dva své zástupce, členem předsednictva byl zvolen František Gábor a členem výkonného výboru Zdeněk Chmelík.
 
Všem zvoleným blahopřeji.
 
Věřím, že TOP 09 získá pod novým vedením zpět důvěru voličů a zařadí se zpět do popředí naší politické scény. Bylo by na čase. U kormidla jsou nedemokratické síly. Je na každém z nás, aby demokratická, proevropská, pravicová, nepopulistická strana TOP 09 měla opět dvouciferné volební výsledky. Příští rok jsou komunální a senátní volby. I v pro mě ideálním senátním obvodu číslo 35, který je tvořen celým okresem Jablonec nad Nisou a částí okresu Semily ohraničenou na západě obcemi Záhoří, Chuchelna, Radostná pod Kozákovem a Rovensko pod Troskami. Pokud budu nominován a budu mít konečně trvalé bydliště v Jablonci nad Nisou, tak je šance, že pod novým republikovým vedením bude mít TOP 09 dalšího senátora.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme