Rejmont (TOP 09): Podporuji podnikatele

17. 2. 2017
Začíná být jasné, že druhá vlna EET 1. března 2017 nenastartuje podle představ Andreje Babiše, který je autorem zákona o elektronické evidenci tržeb u nás. Enormní počet podnikatelů z 250 000 nemá dosud autentizační údaje od Finanční správy.
 
Do druhé fáze EET spadá veškerý maloobchod, který je náročnější na různá příslušenství pokladny, například váhy, doplňkové displeje, čtečky čárových kódů nebo platební terminály. Hodně podnikatelů dosud nemá ani koupenou či nainstalovanou pokladnu. Poskytovatel pokladny navíc musí při instalaci prostřednictvím provozovatele obchodu jednat s bankou. Ta si většinou na připojení terminálu vyhrazuje až tři týdny.
 
Dle vývoje posledních dnů se zřejmě potvrzuje neoficiální informace o bojkotu EET, pro který se rozhodli tisíce podnikatelů. Kvůli EET mimo jiné hrozí, že krámky na vesnicích a v malých městech se budou zavírat. Lidem v těchto lokalitách se díky ministru financí zhorší kvalita života.
 
V sobotu 25. února 2017 ve 12:00 hodin je v Praze na Václavském náměstí pod koněm demonstrace za svobodu podnikání i ostatní občanské svobody.
 
Podá Andrej Babiš po 1. březnu demisi? Podnikatelé, máte mou podporu.

MUDr. Miloš Rejmont, předseda RO TOP 09 Semily

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme