Rejmont (TOP 09): Nouzový stav skončil

18. 5. 2020
17. 5. 2020 skončil nouzový stav, který platil od 12. 3. 2020. Výsledkem pandemie koronaviru je k dnešku necelých 8 500 nakažených a necelé tři stovky úmrtí. V našem Libereckém kraji bylo 200 nakažených. Podle oborů bylo v naší zemi suverénně nejvíce nakaženo zdravotníků. Nesli hlavní břímě pandemie.
 
Při pandemii koronaviru jsem na akutní ambulantní péči (pohotovosti) v Nemocnici Jablonec nad Nisou, p.o. odsloužil poměrně dost služeb. Každý zdravotník si v prvních týdnech pandemie kladl otázku, co mohu udělat já jako jedinec pro to, aby se tato nemoc nešířila, aby neohrozila mé blízké a mé pacienty. V každém z nás bylo určité napětí, určité očekávání. U někoho větší, u někoho menší. Pandemie se zvládla a teď by obyvatelé naší země měli všichni opět pečovat o své zdraví, dbát na prevenci.
 
29. 4. 2020 Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR vydal usnesení k finančnímu ohodnocení pracovníků ve zdravotnických zařízeních a pracovníků zdravotnických záchranných služeb.
 
7. 5. 2020 vláda schválila uvolnění finančních prostředků na odměny pracovníků 14 poskytovatelů zdravotnické záchranné služby, kteří se přímo podíleli na plnění úkolů stanovených krizovými opatřeními a mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví ČR. Všem 7 000 lékařům a nelékařským pracovníkům poskytovatelů zdravotnické záchranné služby tak bude za březen, duben a květen 2020 vyplacena jednorázová odměna ve výši 40 000 Kč za každý měsíc (na 1 pracovní úvazek). Zaslouženě!
 
13. 5. 2020 napsali Bc. Dagmar Žitníková za OSZSP a MUDr. Martin Engel za LOK-SČL dopis premiérovi Andreji Babišovi a ministru zdravotnictví Adamovi Vojtěchovi dopis, ve kterém mimo jiné píšou, že je nepochopitelné, že Ministerstvo zdravotnictví a vláda stále neřeší odměny pro ty, kteří mají na zvládnutí pandemie obrovský podíl. Nechápeme, proč Ministerstvo zdravotnictví nekoná a neplní usnesení Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a nevyplácí odměny zdravotnickým zařízením.
 
Babiš rád zvýhodňuje jednu skupinu obyvatel před druhými. Platí to i pro zdravotnictví?

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme