Rejmont: Kalousek do Poslanecké sněmovny už kandidovat nebude

14. 7. 2020
Sněmovny. Upřednostňuje vznik koalice demokratických stran, která by byla protiváhou hnutí ANO Andreje Babiše. Uvedl: "V příštích volbách do Poslanecké sněmovny nemám žádné politické ambice. Mám obrovskou ambici, aby se tady vytvořil jasný projekt, který může uspět ve volbách,který tady může změnit situaci. Moje ambice je jediná: proboha, lidi, vzpamatujme se a vraťme politice smysl. Protože to, co se tady děje, je karikatura politiky."
 
Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová už o Kalouskově úmyslu věděla několik dní, podle jejích slov ho společně probírali. Uvedla: "Lidsky jeho rozhodnutí naprosto rozumím, ale ve Sněmovně bude chybět, těžko hledá konkurenci, ať už z pohledu zkušeností nebo rétorických schopností." Doplnila, že se tím nemění cíl strany, a to "zamezení privatizace České republiky." "Věřím, že se na tom shodneme i s ostatními opozičními stranami a udělám vše pro to, aby se tohoto cíle podařilo dosáhnout."
 
Příští rok uplyne 23 let, co Kalousek vstoupil na půdu Sněmovny. Byl nejvýznamnějším Babišovým kritikem a oponentem.
 
Touto cestou bych mu chtěl poděkovat za jeho dosavadní politickou kariéru. Lepšího rétora po jeho odchodu Sněmovna dlouho mít nebude.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme