21. 12. 2018
4.12. poslankyně ANO Helena Válková tvrdila, že jako advokátka má informace, že trestní stíhání Andreje Babiše bude zastaveno. Její výrok je v rozporu s právním státem.
 
5.12. Sněmovna hlasy poslanců ANO, ČSSD a KSČM zrušila rezervní privatizační fond. Vláda bude moci libovolně utratit cca 22 miliard z fondu. Peníze byly určeny na mimořádné situace, např. povodně. Takto se peníze do rozpočtu rozpustí bez jakýchkoliv podmínek.
 
10.12. se na www.petice24.com objevila petice s názvem "Poslanci a senátoři, zastavte Miloše Zemana".  Vznikla na podkladě velkého znepokojení nad jednáním prezidenta republiky, které často překračuje obvyklé pravomoci hlavy státu. Přímá volba prezidenta neopravňuje k takovému přístupu k výkonu jeho mandátu.
 
11.12. Evropský soud pro lidská práva odmítl stížnost Andreje Babiše na Slovensko. Obsah Babišovy stížnosti není znám, ale lze předpokládat, že si stěžoval na porušení práv v řízení před slovenskými soudy. Na ty se Babiš obrátil, aby bylo jeho jméno vymazáno ze seznamů StB, kde je Babiš veden jako bývalý agent.
 
12.12. europoslanci debatovali o dotacích pro Agrofert a možném střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše. Eurokomisař pro rozpočet Günther Oettinger prohlásil, že v lednu plánuje provést audit dotací pro Agrofert a dokud se situace nevyjasní, Agrofert nezíská žádné peníze.
 
18.12. uplynulo 7 let od úmrtí ikony našich dějin Václava Havla. Byl to prezident s velkým P. Měl obrovskou zásluhu na tom, že jsme svobodní a součástí mezinárodních struktur. Budova v Evropském parlamentu nese jeho jméno a zejména díky němu jsme
se stali součástí NATO.
 
19.12. Sněmovna schválila návrh státního rozpočtu na rok 2019 hlasy poslanců ANO, ČSSD a KSČM. Rozpočet počítá se schodkem 40 miliard korun. Poněkud zapomněl na investice, na vědu a výzkum. Zbytečné jsou stálý růst platů úředníků, neinvestiční nákupy, výdaje na sociální dávky, plošná sleva na jízdném pro studenty a důchodce bez ohledu na jejich majetkové poměry a ze stejného důvodu i zdarma obědy ve školách.
 
Stále věřím, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
 
Přeji všem požehnané Vánoce a hodně zdraví v roce 2019.

MUDr. Miloš Rejmont, lékař se zaměřením na diagnostiku prsou a náš podporovatel

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme